aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟύρσο: «Υπάρχει πεδίο ευρύτερης συνεργασίας»

Ούρσο: «Υπάρχει πεδίο ευρύτερης συνεργασίας»

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, δρ Αντόνιο Ούρσο. Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη, και ακολούθως με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Ντίνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του, ο Αντόνιο Ούρσο ανέφερε: «Επιχειρούμε μία προσπάθεια αναβάθμισης των θεμάτων μάρκετινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δαμιανός Χατζηδαμιανού και ήρθα στην Κύπρο για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας που θα βοηθήσουν στην πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος. Στις συναντήσεις με τους προέδρους του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, διαπίστωσα ότι υπάρχει πεδίο ευρύτερης συνεργασίας, αφού η φιλοξενία τους ήταν ιδιαίτερα θερμή και τους ευχαριστώ πολύ.

Μελετήσαμε τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της άρσης βαρών στην Κύπρο κι είμαι βέβαιος ότι και με τη βοήθεια του κ. Χατζηδαμιανού, ο οποίος είναι ταμίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα προόδου, τόσο στη βελτίωση του επιπέδου του αθλήματος όσο και στη διεθνή εκπροσώπησή του. Η άρση βαρών είναι ένα αρχαίο άθλημα με πολύ μεγάλη ιστορία και επιβάλλεται να βρούμε τους τρόπους να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, αλλά και να το προστατεύσουμε».

Ο δρ Αντόνιο Ούρσο υποστηρίζει ότι το ντόπινγκ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα παγκοσμίως η άρση βαρών κι εκεί εστιάζει την προσοχή του στο πλαίσιο της διεκδίκησης της προεδρίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Οι εκλογές θα γίνουν ερχόμενο Μάιο και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον περασμένο μήνα, στο Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το 2016 ήταν η χειρότερη χρονιά για την άρση βαρών, αλλά δεν τον εξέπληξε το γεγονός. Κατ’ επανάληψη είχε προειδοποιήσει ότι ορισμένα από τα αποτελέσματα δεν ήταν «ανθρώπινα», ότι μερικές επιδόσεις γυναικών έφτασαν στα επίπεδα των ανδρών κι ότι το ντόπινγκ είναι πιο μπροστά από τους ελέγχους! Ο δρ Αντόνιο Ούρσο ανησυχεί για το μέλλον της άρσης βαρών τονίζοντας ότι «αν χάσουμε τη θέση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η άρση βαρών δεν θα είναι τίποτα».

Για την καταπολέμηση του ντόπινγκ υποστηρίζει ότι υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι και οι προπονητές, οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές των αθλητών προτείνοντας ότι δεν πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι αθλητές, αλλά και οι προπονητές τους. Ανάμεσα στις εισηγήσεις του είναι τα χρηματικά πρόστιμα από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών να διατίθενται από την παγκόσμια ομοσπονδία στην ενίσχυση των ελέγχων ντόπινγκ.

Προτείνει, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επιμόρφωση των προπονητών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν προσόντα σε τρία διαφορετικά επίπεδα: εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές. Εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός προς την οικονομική διαχείριση της παγκόσμιας ομοσπονδίας από τον νυν πρόεδρο, Τάμας Άγιαν, αφού συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ελεγκτές οι οποίοι το 2013 βρήκαν ότι αρκετά εκατομμύρια δολάρια από έσοδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «αγνοούνται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ