aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΌταν οι γυναίκες πήραν τα… όπλα! (pics)

Όταν οι γυναίκες πήραν τα… όπλα! (pics)

Και ξαφνικά, τα σκοπευτήρια της Κύπρου «πλημμύρισαν» από όμορφες παρουσίες κι εκεί που επικρατούσε η άποψη ότι οι χώροι αυτοί είναι κατά κανόνα ανδροκρατούμενοι, προέκυψε… γυναικοκρατία! Ήταν η 8η Μαρτίου 2017, όταν η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου είχε τη φαεινή ιδέα να καθιερώσει τη μέρα αυτή ως «Μέρα της Γυναίκας στα σκοπευτήρια», με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των γυναικών στο άθλημα της σκοποβολής.

Σ’ όλα τα σκοπευτήρια της Κύπρου, οι γυναίκες βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη σκοποβολή, αφού εκεί διατέθηκαν για λογαριασμό τους δωρεάν όπλα, φυσίγγια, σφαιρίδια, στόχοι και δίσκοι, καθώς και εκπαιδευτές.

Στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, η όλη εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα των δημοτικών συμβούλων Λατσιών, Θάλειας Παρπέρη -Ξενοφώντος και Μαρίας Χρυσοστόμου- Κίτσιου και η προσέλευση των γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αξιωματούχοι της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας με το σύνθημα «Τιμώντας τη “Μέρα της Γυναίκας” καλωσορίζουμε το “Ωραίο Φύλο” στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο», υποδέχονταν τις γυναίκες μ’ ένα γαρύφαλλο και τις ξεναγούσαν στα γήπεδα των ολυμπιακών αγωνισμάτων της σκοποβολής, σκητ, τραπ και σταθερού στόχου (αεροβόλο τουφέκι και πιστόλι), όπου αυτές είχαν την πρώτη τους… επαφή με τα όπλα.

Η όλη εκδήλωση κορυφώθηκε με κοκτέιλ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σκοπευτηρίου, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος και ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς. Στο χαιρετισμό τους οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λατσιών, αναφέρθηκαν στη «Μέρα της Γυναίκας», συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ και τη Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασαν την ευχή ότι η όλη εκδήλωση θα αποτελέσει ευκαιρία για περισσότερες γυναίκες να «εξερευνήσουν» τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής και να εντάξουν στη ζωή τους τον αθλητισμό. Διαβεβαίωσαν δε ότι ο Δήμος Λατσιών, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου και των γυναικών αθλητριών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ