aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟλυμπιακός - Ντουναϊσβάρος 7-6: «Βασίλισσες» της Ευρώπης στο πόλο!

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 7-6: «Βασίλισσες» της Ευρώπης στο πόλο!

Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία του στο πόλο γυναικών είναι ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 7-6 στον τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκα που «φιλοξενήθηκε» στη Βουδαπέστη με  της Ντουναϊσβάρος και επέστρεψε στο θρόνο όπου είχε ανέβει για πρώτη φορά το 2015!

Το γκολ της νίκης πέτυχε η Βάσω Πλευρίτου στο 2,39′ πριν το τέλος σε επίθεση στον παραπάνω!

Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αφού εκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των “ερυθρόλευκων”.

Παράλληλα αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στη «Μέκκα του Πόλο», την Βουδαπέστη, αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Η Άλκηστης, η Χριστίνα και τα άλλα κορίτσια
Οι Άλκηστης Αβραμίδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ιωάννα Σταματοπούλου έχουν πλέον 2 πρωταθλήματα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έφτασε τα 3 αφού είχε κατακτήσει άλλα 2 με τη Βουλιαγμένη (2009, 2010).

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 2 πρωταθλήματα Ευρώπης όσα έχει η Βουλιαγμένη (2009, 2010) και η Γλυφάδα (2000,2003). Σε επίπεδο ευρωπαϊκών τίτλων πάντα σε επίπεδο γυναικών ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 ενώ στην 1η θέση με 5 είναι η Βουλιαγμένη. Δυο έχει ο ΑΝΟΓ και ένα ο Εθνικός Πειραιώς.

Προβάδισμα για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου στο 4.28′ σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω και η Γκάρντα ισοφαρίζει σε 1-1 (π/π). Σκοράρει στον παραπάνω η Βάσω Πλευρίτου αλλά απαντά αμέσως στον παραπάνω πάλι η Κριστίνα Γκάρντα.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου στα 39” στον παραπάνω σκοράρει για το 3-2 που είναι και το σκορ του 1ου οχταλέπτου!

Πέναλτι και ξανά μπροστά!
Η Ζίλαγκι αρχικά ισοφαρίζει (3-3) και εν συνεχεία δίνει προβάδισμα στην Ντουναϊσβάρος αλλά η Βάσω Πλευρίτου ισοφαρίζει σε 4-4 στον παραπάνω στο 5.02.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (το κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη) της Αβραμίδου στα 16” θα δώσει προβάδισμα με 5-4 στον Ολυμπιακό.

Απόλυτη ισορροπία
Η Γκάρντα με το 3ο της γκολ ισοφαρίζει σε 5-5 και αφού η Αβραμίδου χάσει πέναλτι στο 3.45 (το αποκρούει η Μάγκιαρι) πάλι η Γκάρντα με πέναλτι “γράφει” το 6-5!

Η Χριστίνα Τσουκαλά με γκολ από την περιφέρεια ισοφαρίζει σε 6-6 στο 2.06. Τελικά η Βάσω Πλευρίτου σκοράρει για να στείλει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα οχτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ (Μίχοκ): Μάγκιαρι , Ζίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαγιό, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζιέγκλερ, Μούσκι, Μπρεζόβσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ