Ο απολογισμός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διεθνείς αγώνες...

Άλλη μια παγκόσμια σκοπευτική διοργάνωση, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, πέρασε στην ιστορία της ΣΚΟΚ ως ακόμα μια πετυχημένη διοργάνωση της Ομοσπονδίας και των αξιωματούχων της…

Κόντρα στις μειωμένες συμμετοχές αθλητών και χωρών, λόγω κορωνοϊού και των μερικών αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κάποιες από τις δέκα μέρες της διάρκειας των αγώνων, η άψογη διοργάνωση των έμπειρων αξιωματούχων της ΣΚΟΚ, που συνέβαλε και στην επίτευξη των υψηλών αποτελεσμάτων, σε συνάρτηση με τη ζεστή κυπριακή φιλοξενία υπήρξαν το αντιστάθμισμα που «ανάγκασε» τόσο τον πρόεδρο της ISSF Βλαδιμίρ Λίσιν όσο και τον τεχνικό επιθεωρητή των αγώνων, Μοχάμεντ Γουατάν, να συγχαρούν τη ΣΚΟΚ και τη Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας για την πολύ καλή διοργάνωση.

Οι συμμετοχές μόλις που έφτασαν τους 400 αθλητές και αθλήτριες από 57 χώρες, ενώ οι προβλέψεις τόσο της ISSF όσο και της ΣΚΟΚ ήταν για πάνω από 600 αθλητές από 70 με 75 χώρες. Παραδοσιακές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Κίνα, η Κορέα, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία κ.ά., είτε δεν δήλωσαν συμμετοχή είτε ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω κορωνοϊού.

Η Κύπρος συμμετείχε στους αγώνες με 17 αθλητές και αθλήτριες. Δώδεκα (έξι σκοπευτές και έξι σκοπεύτριες) συμμετείχαν στον κανονικό αγώνα, ενώ πέντε (4 σκοπευτές και μια σκοπεύτρια) αγωνίστηκαν για τα ολυμπιακά όρια (MQS). Ήταν ίσως η μόνη κορυφαία διοργάνωση των τελευταίων χρόνων που έγινε στη χώρα μας και η Κύπρος δεν κατάφερε να ανεβάσει αθλητή στο βάθρο. Σε δυο περιπτώσεις, αθλητές μας αγωνίστηκαν στον τελικό, όμως έχασαν το μετάλλιο στις λεπτομέρειες.

Καλύτερη θέση που εξασφάλισαν Κύπριοι αθλητές ήταν η τέταρτη στο SKEET MIXED TEAM, όπου οι διεθνείς μας Μενέλαος Μιχαηλίδης και Κωνσταντία Νικολάου έχασαν το χάλκινο μετάλλιο για μόλις ένα δίσκο στον τελικό από το «ζεύγος» της Ρωσίας. Το μετάλλιο «άγγιξε» και ο πρωταθλητής μας Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος πέρασε στον τελικό του σκιτ, με το εκπληκτικό 124/125, όμως τελικά περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Στα άλλα αγωνίσματα, οι πρωταθλήτριές μας Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου με 117/125 ισοβάθμησαν στην όγδοη θέση του σκιτ γυναικών, η Γεωργία Κωνσταντινίδου με 112/125 τερμάτισε στην 11η θέση στο τραπ γυναικών, ο Μάριος Σοφοκλέους με 119/125 ήταν 15ος στο τραπ ανδρών και οι διεθνείς μας Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου στο TRAP MIXED TEAM πήραν την 21η θέση.

Πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων κατετάγη η Γερμανία με τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δυο αργυρά) και δεύτερη η Ρωσία με δυο μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο).Στην τρίτη θέση τέσσερις χώρες, η Κροατία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Σουηδία, εξασφάλισαν από ένα χρυσό μετάλλιο. Συνολικά 14 χώρες μοιράστηκαν τα 18 μετάλλια της διοργάνωσης (έξι από κάθε χρώμα).

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ