aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟλοκληρώνεται το Cyprus Sunshine Epic

Ολοκληρώνεται το Cyprus Sunshine Epic

Με τη διαδρομή τύπου Cross – Country στην θρυλική πίστα του Μαχαιρά μήκους 6.1χλμ πέφτει το μεσημέρι της Κυριακής (01/3) η αυλαία στο Cyprus Sunshine Epic το οποίο παρουσιάζει η Skoda.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί για την πρωτιά στην Ανδρική κατηγορία αφού το Σάββατο (29/2) οι Hatherly (Ν. Αφρική) και Andreassen (Δανία) κέρδισαν τη διαδρομή του Λυθροδόντα και μείωσαν τη διαφορά από τους Ondrej Cink (Τσεχία) και Bartolomej Wawak (Πολωνία) στα 48 δευτερόλεπτα. Τρίτοι πέρασαν οι Τσέχοι Stosek και Hynek.

Στις γυναίκες η πολυνίκης του θεσμού Annika Langvad (Δανία) με την teammate της Haley Batten (ΗΠΑ) της Specialized έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρωτιά αφού κέρδισαν και τις τρεις διαδρομές του αγώνα και διατηρούν προβάδισμα 17 λεπτών από τις Αμερικανίδες Courtney και Huck. Έκαναν καταπληκτικό αγώνα και το Σάββατο (29/2) τερματίζοντας μαζί στη διαδρομή του Λυθροδρόντα, που ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα, καθώς είχε μήκος 63.3χλμ. Στην τρίτη θέση έπεσε το Καναδοβρετανικό δίδυμο Emily Batty και Evie Richards (Μ. Βρετανία). Τρίτες οι Αμερικανίδες Courtney – Huck της Scott.

Σημειώνεται πως με τη νέα μορφή του αγώνα οι αθλητές τρέχουν σε ζευγάρια, οπότε για τα αποτελέσματα προσμετράει το άθροισμα των επιδόσεων του διδύμου και δεν υπάρχει ατομική κατάταξη.

Από κυπριακής πλευράς, Αρχιμανδρίτης – Ματσάγκος της ELITE Cycling ανέβηκαν στην 24η θέση ενώ στην 25η έχουν προωθηθεί οι Προκοπίδης και Θυμιδής του ΑΠΟΕΛ.

Η διαδρομή της Κυριακής (01/3) γίνεται σε μια πίστα συνυφασμένη με την ιστορία της Ορεινής Ποδηλασίας αφού χρησιμοποιείται από το 1997 και από εκεί έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Ανέκαθεν φιλοξενεί τον αγώνα την ημέρα του μνημόσυνου του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στη μνήμη του οποίο ξεκίνησαν τα «Αυξέντεια» τα οποία εξελίχθηκαν σε μέρος του Cyprus Sunshine Cup και από φέτος σε Cyprus Sunshine Epic, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται πλέον σε ζευγάρια. Η εκκίνηση για Γυναίκες, Έφηβους και Νεανίδες θα δοθεί στις 10:30 και για τους Άνδρες στις 14:30.

To Cyprus Sunshine Epic presented by Skoda είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Υπό την Αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Μεγάλος χορηγός είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ χορηγοί είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Skoda, η UNICARS και η SIXT.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ. H διοργάνωση διεξάγεται με την στήριξη και τη φιλοξενία των Κοινοτήτων Λυθροδόντα, Κόρνου και Πυργών. Στηρίζουν επίσης η ασφαλιστική Atlantic, η Shimano, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, η OPT Cycling και το Cyclo Shop. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και στον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/CyprusSunshineEpic.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ