aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟλοκληρώνεται η β’ φάση στο πρωτάθλημα Ανδρών στο Χάντμπολ

Ολοκληρώνεται η β’ φάση στο πρωτάθλημα Ανδρών στο Χάντμπολ

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται η β’ φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ. Βαθμολογικά έχουν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα και στα δυο γκρουπ (θέσεις 1-4 και 5-8) και ως εκ τούτου οι αγώνες της αγωνιστικής είναι τυπικής διαδικασίας, αφού δεν αλλάζουν καθόλου τα βαθμολογικά δεδομένα.

Τα δύο παιχνίδια του πρώτου γκρουπ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (25/03). Πρώτος χρονικά θα γίνει ο αγώνας στο Κοινοτικό Αγίου Δομετίου με τον ΑΠΟΕΛ να φιλοξενεί τον Παρνασσό (16:30), ενώ θα ακολουθήσει στις 18:30 στο ΑΤΙ η αναμέτρηση της Sabbianco Ανόρθωση και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Θυμίζουμε ότι στη συνέχεια το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών θα περάσει απευθείας στην τελική φάση, αφού τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά ξεκαθάρισαν μέσα από τις νίκες στις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος.

Τόσο η Sabbianco Ανόρθωση όσο και ο Παρνασσός συμπλήρωσαν τέσσερις νίκες σε βάρος του ΑΠΟΕΛ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αντίστοιχα. Έτσι, οι δυο πρώτες καταλαμβάνουν τα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας και θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με την ομάδα της Αμμοχώστου να έχει προβάδισμα με 4-0 στις νίκες.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστούν για κατάταξη στην 3η και 4η θέση, με τους πρώτους να έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους μεταξύ τους αγώνες και συνεπώς και τον πρώτο λόγο για να κλείσουν την πρώτη τριάδα. Ο τίτλος, αλλά και η μάχη της 3ης θέσης θα ξεκαθαρίσει με τη συμπλήρωση πέντε επιτυχιών.

Όσον αφορά στο γκρουπ για τις θέσεις 5-8, ο ένας αγώνας θα γίνει την Κυριακή (26/03, 18:00) στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου με το ΘΟΪ Αυγόρου να φιλοξενεί τον Προοδευτικό και ο άλλος την Τετάρτη (29/03, 20:30) στο Koινοτικό Αγίου Δομετίου, μεταξύ του AO KN Aγ. Τριμιθιάς και της ΕΝΑΒ.

Έχει ξεκαθαριστεί ότι ο AO KN Aγ. Τριμιθιάς θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ και συνεπώς την πέμπτη θέση για τη σεζόν 2022-23, ενώ από εκεί και πέρα, Προοδευτικός και ΕΝΑΒ θα βρεθούν στην ημιτελική φάση για να αποφύγουν να πάνε στη μάχη της διαβάθμισης απέναντι στο ΘΟΪ Αυγόρου. Στα τέσσερα παιχνίδια στις δυο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης ο Προοδευτικός πήρε τρεις νίκες και η ΕΝΑΒ μια, με την αποφυγή των αγώνων παραμονής να κρίνεται στις τέσσερις επιτυχίες.

Πρόγραμμα – 6η Αγωνιστική Β’ φάσης

Θέσεις 1-4
ΑΠΟΕΛ – Παρνασσός (25/03, 16:30)
Sabbianco Ανόρθωση – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (25/03, 18:30)

Θέσεις 5-8
ΘΟΪ Αυγόρου – Προοδευτικός (26/03, 18:00)
AO KN Aγ. Τριμιθιάς – ΕΝΑΒ (29/03, 20:30)

Βαθμολογία

Θέσεις 1-4

Sabbianco Ανόρθωση 38

Παρνασσός Στροβόλου 30

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 24

ΑΠΟΕΛ 15

Θέσεις 5-8

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 21

Προοδευτικός 12

ΕΝΑΒ 10

ΘΟΪ Αυγόρου 2

Περνάει στη 17η στροφή το γυναικείο
Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου θέλει να κάνει η πρωτοπόρος του γυναικείου πρωταθλήματος, Ε.Ν. Αθηένου, η οποία υποδέχεται στην Αθηένου τον ΑΟ Αραδίππου το βράδυ της Παρασκευής (24/03, 20:00).

Η Ε.Ν. Αθηένου έχει προβάδισμα πέντε πόντων στην κορυφή της βαθμολογίας από τα CyView Λατσιά που ακολουθούν στη δεύτερη θέση, έχοντας αγώνα λιγότερο μετά το ρεπό τους στην πρεμιέρα του τέταρτου και τελευταίου γύρου. Το συγκρότημα των Λατσιών για την 17η αγωνιστική αντιμετωπίζει, το Σάββατο (25/03, 14:00), εκτός έδρας τον τρίτο στον βαθμολογικό πίνακα Cablenet Πανελλήνιο και επιζητεί μόνο το διπλό για να ελπίζει σε ανατροπή στη μάχη του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ