aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΌλα έτοιμα για το Κονγκρέσο της ΕΟΑ

Όλα έτοιμα για το Κονγκρέσο της ΕΟΑ

Εκπρόσωποι από 21 Ολυμπιακές Ακαδημίες της Ευρώπης, καθώς και σημαντικά στελέχη του διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, θα έρθουν στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα, για να συμμετάσχουν στην 2η ετήσια Γενική Συνέλευση και Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΟΑ), οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2019.

Η ΕΟΑ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και σ΄ αυτή συμμετέχουν οι Ολυμπιακές Ακαδημίες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η χώρα μας, με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ).

Η ΕΟΑΚ υπάγεται στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και έχει ως βασικό στόχο τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών στη χώρα μας. Κάθε χρόνο η ΕΟΑΚ διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια και εκδίδει έντυπο υλικό, μεταξύ άλλων, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της. Η ΕΟΑ, από την πλευρά της, ιδρύθηκε με σκοπό να συντονίσει τις εθνικές ακαδημίες και να αποτελέσει το πανευρωπαϊκό όργανο προώθησης αυτών των ιδεών.

Πέραν από τους εκπροσώπους των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, στην Κύπρο θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κούβελο, συνοδευόμενος και από τον επίτιμο κοσμήτορα Δρ Κωνσταντίνο Γεωργιάδη. Στις εργασίες θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Στην Κύπρο θα έρθουν εκπρόσωποι από τις Ολυμπιακές Ακαδημίες των χωρών: Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Τσεχία.

Το πρόγραμμα

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΑ θα αφιχθούν στην Κύπρο την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και το πρωί της Τετάρτης 13 του μήνα θα παρακαθίσουν σε συνεδρία, υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΟΑ Δρ Μάνφρεντ Λάμερ. Το επίσημο καλωσόρισμα θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου το σκηνικό μεταφέρεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπου στις 09:00 το πρωί θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν τρεις παρουσιάσεις.

Πρώτος στις 09:30 θα μιλήσει ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ κ. Ντίνος Φοινικαρίδης με θέμα: «Τα Σύγχρονα ΜΜΕ: Ευκαιρίες και Κίνδυνοι για το Ολυμπιακό Κίνημα». Στις 11:30 θα κάνει την παρουσίασή της η αντιπρόεδρος της ΕΟΑ Δρ Μαρία Μπουλάτοβα με θέμα: «Ολυμπιακή Εκπαίδευση». Στις 14:00 η κα Μαρία Μπόγκνερ, επικεφαλής του Ολυμπιακού Κέντρου Μελετών της ΔΟΕ, θα κάνει τη δική της ομιλία με θέμα: «Ενθάρρυνση και Ενδυνάμωση των Ολυμπιακών Μελετών». Ενδιάμεσα των ομιλιών, οι Ολυμπιακές Ακαδημίες θα προχωρήσουν σε παρουσιάσεις των δράσεων τους. Το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτο να παρακολουθήσει τις εργασίες της Πέμπτης (14/11).

Την επομένη, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, μεταξύ 09:00 και 13:00 θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, και πάλι στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει απολογισμό του προέδρου, καταρτισμό επιτροπών, έγκριση της προγραμματικής δράσης και πληθώρα άλλων θεμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ