aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΌλα έτοιμα για ποδηλατικό υπερθέαμα στο Cyprus Gran Fondo powered by Skoda

Όλα έτοιμα για ποδηλατικό υπερθέαμα στο Cyprus Gran Fondo powered by Skoda

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του φετινού Cyprus Gran Fondo powered by Skoda με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Μαρτίου και η οποία φιλοξενήθηκε στο κεντρικό showroom της UNICARS η οποία στηρίζει τη διοργάνωση από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της το 2013. Στη συνέντευξη Τύπου δόθηκαν όλες οι πληροφορίες που αφορούν το τριήμερο ποδηλατικής δράσης, από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου, με επίκεντρο την Πάφο.

Το Cyprus Gran Fondo powered by Skoda αποτελεί τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα στην Κύπρο και μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί, με βάση τους συμμετέχοντες, τόσο αριθμητικά, όσο και από τις πολλές χώρες προέλευσής τους.

Στον φετινό αγώνα θα λάβουν μέρος γύρω στους 500 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν τη Δευτέρα (26/3) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο www.activatecyprus.com.

Διοργανωτής είναι η Activate Cyprus η οποία εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στον ποδηλατικό και τριαθλητικό τουρισμό. Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά το 2013 ως Volkswagen Cyprus Cycling Tour και από το 2017 πήρε προαγωγή και πλέον συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series.

Η σημαντική ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι ένα ποσοστό 25% των συμμετεχόντων θα κερδίσει πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλα 12 Παγκόσμια Πρωταθλήματα της επαγγελματικής ποδηλασίας τον Αύγουστο του 2023 στη Γλασκόβη, στο πιο μεγάλο φεστιβάλ ποδηλασίας του κόσμου που πρώτη φορά επιχειρείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν τα Ocean Basket, τα συμπληρώματα NAMEDSPORT, η Shimano, η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

«Αποτελεί τιμή για την Κύπρο»

«Είναι σημαντική η φετινή χρονιά γιατί αποτελεί έναν από τους 25 αγώνες πρόκρισης που γίνονται παγκόσμια, για το πρώτο Super World Championships, όπως ονομάστηκε, που θα γίνει στη Γλασκόβη» επεσήμανε ο διευθυντής της Activate Cyprus κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη UNICARS για τη διαχρονική στήριξή της πρώτα με τη Volkswagen και τα επόμενα χρόνια με τη Skoda, συμπλήρωσε: «Πέραν από την πρόκριση, πιστεύουμε ότι ο αγώνας έχει διαχρονικά προσφέρει στον ποδηλατικό τουρισμό στην Κύπρο, έχει κάνει το νησί παγκόσμια γνωστό και αυτό το αποδεικνύει ο αριθμός των αθλητών που συμμετέχουν φέτος. Έχει φτάσει τις 40 χώρες και στη λίστα συμμετοχών είναι γύρω στους 500 αθλητές».

Ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε και την προσφορά της διοργάνωσης στον τουρισμό του νησιού και ειδικότερα της Πάφου, όπου είναι το επίκεντρο στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα. «Όπως αντιλαμβάνεστε αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για την Κύπρο. Είναι σημαντική ένεση για τον τουρισμό της Κύπρου και της Πάφου ειδικότερα που μας φιλοξενεί εδώ και αρκετά χρόνια» σημείωσε και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να το κρατήσουμε γιατί τέτοιου είδους αγώνες αποτελούν στόχο για πάρα πολλές χώρες και ότι είμαστε στους επίλεκτους αγώνες αυτής της σειράς είναι τιμή για την Κύπρο».

Επιπλέον, ο διευθυντής της Activate Cyprus τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι η UCI εμπιστεύεται την Κύπρο για τέτοιους αγώνες. «Η αναγνώριση που έχουμε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά και από τους συμμετέχοντες είναι πάρα πολύ θετική. Σε αυτό συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι χορηγοί και φυσικά η στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι πολύ σημαντική και προβλέπουμε και εμείς να ανταποδίδουμε τη στήριξη σε όσους μας στηρίζουν».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να αναδειχθούν και από τις διαδρομές οι ομορφιές της επαρχίας Πάφου.

«Οι διαδρομές είναι πανέμορφες και νομίζω είναι ένα από τα στοιχεία που συμπληρώνει το παζλ για να γίνει ένα event όλο και πιο μεγάλο» δήλωσε.

«Στη Skoda αγαπάμε την ποδηλασία»

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Marketing Manager της UNICARS, εξαίροντας την άρτια διοργάνωση, ανάφερε το λόγο που η εταιρεία διαχρονικά στηρίζει τέτοιους είδους αγώνες. «Στη Skoda αγαπάμε την ποδηλασία και έτσι δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε γι’ άλλη μία χρονιά αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην Κύπρο μας. Η διαχρονική σχέση που έχουμε με τους διοργανωτές δείχνει ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, την οποία και θα συνεχίσουμε» είπε αρχικά και στη συνέχεια ανάφερε: «Βλέποντας τις χώρες στις οποίες διεξάγονται οι αγώνες του Gran Fondo αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται ανάμεσα τους και η Κύπρος. Εμείς τo μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε γι’ ακόμη μια χρονιά αυτή τη σημαντική διοργάνωση και να είμαστε μαζί με τους διοργανωτές».

Πρόγραμμα και εισιτήρια πρόκρισης

Οι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα είναι χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες: Εxpert (αθλητές) και Sportive (αθλούμενοι). H πρώτη αφορά ημιεπαγγελματίες ποδηλάτες και η δεύτερη ερασιτέχνες. Στην εναρκτήρια ημέρα της διοργάνωσης προσφέρονται εισιτήρια για τη Γλασκόβη στην κατηγορία Expert οι οποίοι θα χρονομετρηθούν ατομικά σε απόσταση 28.6χλμ, ενώ οι Sportive σε διαδρομή 55.5χλμ που δεν δίνει εισιτήρια πρόκρισης.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνουν οι διαδρομές των 103χλμ και 54.2χλμ αντίστοιχα, και για τις δυο κατηγορίες, που αμφότερες δίνουν ευκαιρία πρόκρισης για τον τελικό της Γλασκόβης.

Εισιτήριο πρόκρισης μπορούν να εξασφαλίσουν την Κυριακή (02/04) Άνδρες 60+ χρόνων και Γυναίκες 50+ μέσω του Cyprus Medio Fondo, το οποίο όπως και πέρσι, πραγματοποιείται στα πλαίσια του Cyprus Gran Fondo.

Περισσότερες πληροφορίες στο activatecyprus.com/granfondocyprus και τη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ