aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι συνήθεις ύποπτοι… σήκωσαν  το γόητρο!

Οι συνήθεις ύποπτοι… σήκωσαν  το γόητρο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ

Σε άλλη μια κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση, οι συνήθεις … ύποπτοι της κυπριακής σκοποβολής, ανέβηκαν στο βάθρο, σήκωσαν την κυπριακή σημαία στους ιστούς της τελετής και κράτησαν στους ώμους τους, το κύρος και το γόητρο της σκόπευσης και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα.

Οι τρεις κορυφαίοι αθλητές μας του σκητ, Γιώργος Αχιλλέως στους άνδρες, Άντρη Ελευθερίου στις γυναίκες και Νικόλας Βασιλείου στους έφηβους, ήταν αυτοί που στην κορυφαία φετινή σκοπευτική διοργάνωση, στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής που φιλοξενήθηκαν στη Μόσχα από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, εξασφάλισαν τα τρία χάλκινα μετάλλια που ανέβασαν την Κύπρο στη 15η θέση παγκόσμια, ανάμεσα σε 76 χώρες που συμμετείχαν στους αγώνες.

Και οι τρεις πρωταθλητές μας έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, για να περάσουν στον τελικό της κατηγορίας τους, ο Γιώργος Αχιλλέως με 122/125, η Άντρη Ελευθερίου με 72/75 και ο Νικόλας Βασιλείου με 122/125 και στη συνέχεια προσπάθησαν για μια θέση στο βάθρο κάτι που το πέτυχαν και οι τρεις. Βέβαια, με λίγη περισσότερη τύχη και καλύτερη ευστοχία θα μπορούσαν να βελτιώσουν το χρώμα των μεταλλίων, όμως σίγουρα η κατάκτηση μεταλλίου σε παγκόσμια διοργάνωση αποτελεί ύψιστη τιμή για τον αθλητή και τη χώρα του.

Από τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες, ξεχωρίζει το πολύ καλό αποτέλεσμα της Παναγιώτας Ανδρέου στο σκητ γυναικών με 70/75, ενώ στον τελικό πέρασαν αθλήτριες με 72/75, καθώς και της νεαρής Σωτηρίας Ανδρέου στο σκητ νεανίδων η οποία «προδόθηκε» από την πρώτη της πούλα (19/25) ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 66/75 (19+24+23), ενώ στον τελικό πέρασαν αθλήτριες με 69/75. Τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τους χαρακτήριζε η αστάθεια στην όλη εμφάνισή τους, με σκαμπανεβάσματα από πούλα σε πούλα, γεγονός που επηρέασε και την ομαδική συγκομιδή στις κατηγορίες τους.

Ως «ατυχία» μπορεί να χαρακτηριστεί και το συνολικό αποτέλεσμα της εθνικής μας ομάδας στο σκητ γυναικών, όπου το μετάλλιο «χάθηκε» για δυο δίσκους. Η ομάδα μας συγκέντρωσε 207/225, ενώ η τρίτη ομάδα της Ρωσίας εξασφάλισε το μετάλλιο με 209/225. Καλύτερα θα μπορούσαν να πάνε και τα δυο «ζεύγη» μας, στο Trap και Skeet Mixed Team. Και στις δυο περιπτώσεις η άσχημη πρώτη πούλα των γυναικών στέρησε από τις ομάδες μας το … κάτι παραπάνω.

Στο τραπ η Γεωργία Κωνσταντινίδου ξεκίνησε με 19/25 συνέχισε με 24/25 και στο τέλος μαζί με τον Ανδρέα Μακρή συγκέντρωσαν 90/100 ενώ στον τελικό πέρασαν ζεύγη με 94/100 και στο σκητ η Άντρη Ελευθερίου είχε 5 απώλειες στην πρώτη πούλα (20/25) πέτυχε 24/25 στη δεύτερη και στο τέλος μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου πέτυχαν 91/100, ενώ στον τελικό πέρασαν ζεύγη με 96/100.

Ο Κυρίτσης Τεχνικός Επιθεωρητής: Στην κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της χρονιάς, είχε και η ΣΚΟΚ τη δική της συμβολή στο οργανωτικό κομμάτι. Το προεδρείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF όρισε τον Τεχνικό Διευθυντή της ΣΚΟΚ Πέτρο Κυρίτση ως Τεχνικό Επιθεωρητή των Παγκοσμίων Αγώνων, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή συμπεριέλαβε και τον Γενικό Γραμματέα της ΣΚΟΚ Γιαννάκη Ηρακλέους στους διεθνείς διαιτητές των τριών αγωνισμάτων σκητ, τραπ και διπλό τραπ.

Ο πίνακας των μεταλλίων: Στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής στη Μόσχα μοιράστηκαν συνολικά 66 μετάλλια (22 από χρώμα), τα οποία εξασφάλισαν 16 από τις 76 χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Πρώτη στον πίνακα κατετάγη η Ιταλία με 17 μετάλλια (9 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα), ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι ΗΠΑ με 12 μετάλλια (5 – 2 – 5) και στην τρίτη η οικοδέσποινα Ρωσία με 8 μετάλλια (2 – 4 – 2). Η Κύπρος όπως προαναφέραμε τερμάτισε στη 15η θέση με τρία χάλκινα μετάλλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ