aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι σκοπευτικοί αγώνες για «Το Κύπελλο του Προέδρου»

Οι σκοπευτικοί αγώνες για «Το Κύπελλο του Προέδρου»

Η Κύπρος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει την πρώτη νέα ετήσια διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, με την ονομασία “ISSF – PRESIDENT’S CUP” (Κύπελλο του Προέδρου), στην οποία θα συμμετέχουν οι 12 κορυφαίοι σκοπευτές και σκοπεύτριες στα αγωνίσματα σκητ και τραπ για το 2021. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις νικητές των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 19 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων και φιλοξενίας των σκοπευτών και των συνοδών τους θα καλυφθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία ISSF.

Χρηματικά έπαθλα
Στους αγώνες θα διεξαχθούν τόσο τα ατομικά αγωνίσματα σκητ και τραπ ανδρών και γυναικών όσο και τα μικτά αγωνίσματα (Mixed Team) και θα δοθούν χρηματικά έπαθλα 286,400 δολαρίων. Από 66 χιλιάδες δολάρια θα μοιραστούν στα τέσσερα ατομικά αγωνίσματα σκητ και τραπ ανδρών και γυναικών και από 11,200 δολάρια στα μικτά αγωνίσματα. Συγκεκριμένα ο νικητής και η νικήτρια κάθε αγωνίσματος θα πάρουν από 15 χιλιάδες δολάρια, η δεύτερη θέση 12 χιλιάδες, η τρίτη 10 χιλιάδες κ.ο.κ, μέχρι τη δωδέκατη θέση που θα εξασφαλίσει χίλια δολάρια. Το πρώτο ζευγάρι στα Mixed Team θα κερδίσει 4,800 δολάρια, το δεύτερο 3,200 και το τρίτο 1,600. Τα «ζεύγη» θα καταρτστούν μετά από κλήρωση μεταξύ των 12 ανδρών και 12 γυναικών σε κάθε αγώνισμα.

Κωνσταντίνα, η μοναδική Κυπρία
Στον αγώνα, που όπως έχει αναφερθεί θα συμμετέχουν οι 12 κορυφαίοι σκοπευτές και σκοπεύτριες όπως στην παγκόσμια κατάταξη, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τους Ολυμπιακούς, από κυπριακής πλευράς συμπεριλαμβάνεται μόνο η πρωταθλήτρια μας Κωνσταντίνα Νικολάου. Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, ξεχωρίζουν βέβαια οι τρεις πρώτοι νικητές του «Τόκυο 2020» που είναι σε κάθε αγώνισμα οι ακόλουθοι:

Βίνσεντ Χάνκοκ (ΗΠΑ), Γέσπερ Χάνσεν (Δανία) και Αμπντουλάχ Αλρασιήτι (Κουβέιτ), στο σκητ ανδρών, Άμπερ Ίγκλις (ΗΠΑ),Ντιάνα Μπακόσι (Ιταλία) και Μεγκ Βέι (Κίνα) στο σκητ γυναικών, Γίρι Λίπτακ και Ντέιβιντ Κοστελέσκι (Τσεχία) και Μάθιου Τζον Κόβαρτ Χόλεϊ (Μ. Βρετανία) στο τραπ ανδρών και Σουζάνα Στεφεσέκοβα – Ρέακ (Σλοβακία), Κάιλι Μπράουνιγκ (ΗΠΑ) και Αλεσάντρα Περίλι (Σαν Μαρίνο) στο τραπ γυναικών.

Ξεχωρίζουν επίσης σε κάθε αγώνισμα, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής, όπως οι Ιταλοί Ταμάρο Κασάντρο και Γκαμπριέλε Ροσέτι στο σκητ ανδρών, η Σλοβάκα Ντάγκα Μπαρτέκοβα και οι Ρωσίδες Ζίλια Μπαρτιρσίνα και Ναταλία Βινοκράτοβα στο σκητ γυναικών, ο Ρώσος Αλεξέι Αλίποβ, ο Ισπανός Αλμπέρτο Φερναντέζ , ο Ιταλός Μάουρο Ντε Φιλίπις και οι Κροάτες Τζιοβάνι Τσερνογκόραζ και Άντον Γκλασνόβιτς στο τραπ ανδρών, και στο τραπ γυναικών, οι Ιταλίδες Σιλβάνα Στάγκο και Τζέσικα Ρόσσι, η Ισπανίδα Φατίμα Γκάλβεθ και οι Ρωσίδες Εκατερίνα Σουμποτίνα και Ντάρια Σεμιάνοβα, χωρίς φυσικά να υποτιμούνται οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη 12άδα του αγωνίσματος τους.

Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της ESC
Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων για το «Κύπελλο του Προέδρου», από τις 22 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Λόρδος Μπητς στη Λάρνακα, οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC, η οποία φέτος θα είναι και εκλογική για την εκλογή των μελών του νέου προεδρείου και των προέδρων των διαφόρων Επιτροπών. Για το σκοπό αυτό, την προηγούμενη βδομάδα βρισκόταν στην Κύπρο ο Ρώσος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Βλαδιμίρ Λίσιν, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, για να διευθετήσει τόσο το ξενοδοχείο της Συνέλευσης όσο και τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι αθλητές και συνοδοί που θα συμμετέχουν στους σκοπευτικούς αγώνες για το «Κύπελλο του Προέδρου». Τον κ. Λίσιν συνόδευε στις επαφές του, ο Κύπριος αντιπρόεδρος της ESC Πέτρος Κυρίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ