aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι αθλητές/τριες του τραπ σε γνωστά «λημέρια»

Οι αθλητές/τριες του τραπ σε γνωστά «λημέρια»

Οι αθλητές και αθλήτριες του τραπ που έφθασαν χθες στο Λονάτο για να εκπροσωπήσουν τη ΣΚΟΚ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής, σήμερα θα έχουν μια πρώτη επαφή με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση και θα προσπαθήσουν να εξοικειωθούν με τις συνθήκες του αγώνα με μια πρώτη ανεπίσημη προπόνηση, αφού η επίσημη είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Βέβαια για τα περισσότερα μέλη της αποστολής οι εγκαταστάσεις του «Τραπ Κονσαβέρντε» αποτελούν γνώριμα… λημέρια, αφού στο ίδιο σκοπευτήριο πριν από δυο ακριβώς μήνες (αρχές Ιουλίου) φιλοξενήθηκαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής. Την εθνική μας ομάδα του τραπ στελέχωσαν και τότε οι ίδιοι αθλητές μας (Ανδρέας Μακρής, Νιχάτ Ακτερζί και Νικόλας Κυριάκου), ενώ η Γεωργία Κωνσταντινίδου αγωνίστηκε τόσο στο τραπ γυναικών όσο και στα «ζεύγη» (Trap Mixed Team) μαζί με τον Ανδρέα Μακρή. Στο ίδιο σκοπευτήριο πριν από τρία χρόνια, το 2016, έγιναν και πάλι οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής, στους οποίους συμμετείχαν επίσης κάποια από τα σημερινά μέλη της αποστολής του τραπ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, αναμένεται στο Λονάτο και η άφιξη δυο Κύπριων αξιωματούχων της ΣΚΟΚ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Λόρδο, και τον αρχιδιαιτητή, Κωστάκη Ξενοφώντος, ο οποίος έχει οριστεί ως μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής των Πανευρωπαϊκών Αγώνων. Ο Πέτρος Κυρίτσης, ο οποίος είχε οριστεί ως Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης, λόγω έκτακτου προσωπικού κωλύματος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει και αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, Δημήτρης Λόρδος, έχει αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» μεταξύ των προέδρων των δυο Διεθνών Ομοσπονδιών της σκοποβολής, ISSF (ολυμπιακά αγωνίσματα) και FITASC (μη ολυμπιακά αγωνίσματα). Με πρωτοβουλία του κ. Λόρδου οι πρόεδροι Βλαδιμίρ Λίσιν (ISSF) και Ζιάν Φρανσουά Παλίγκας (FITASC) θα συναντηθούν στο Λονάτο και θα συζητήσουν τρόπους συνεργασίας των δυο Ομοσπονδιών, που έχουν ως κοινό αντικείμενο τα αγωνίσματα της σκοποβολής με κυνηγετικά όπλα, καθώς και τρόπους αναβάθμισης των αγωνισμάτων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αναμένεται να είναι και η συμπερίληψη κάποιου ή κάποιων αγωνισμάτων της FITASC σε μελλοντικούς Ολυμπιακούς αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ