aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι αποφάσεις του Ε.Σ. της ΚΟΕ

Οι αποφάσεις του Ε.Σ. της ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ συνήλθε την Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρία με αποκλειστικό θέμα την Προκαταρκτική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το έλλειμμα των ΑΜΚΕ 2009, που διοργανώθηκαν στην Κύπρο και έλαβε τις πιο κάτω αποφάσεις:

1. Να μελετήσει με κάθε σοβαρότητα τις παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ώστε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις.

2. Για το σκοπό αυτό θα ανατεθεί η εργασία της μελέτης της Προκαταρκτικής Έκθεσης του Γενική Ελεγκτή σε ανεξάρτητο εξειδικευμένο Οίκο, ώστε η μελέτη και το πόρισμα να είναι απόλυτα αντικειμενικό βοηθώντας έτσι το Εκτελεστικό Συμβούλιο να πάρει τις πιο σωστές αποφάσεις.

3. Στην περίπτωση που η έρευνα καταλήξει σε συμπέρασμα ότι υπάρχουν παρατυπίες και ευθύνες, οφείλουμε ως ΚΟΕ και να τις αποδεχτούμε και να συμμορφωθούμε και να αποδοθούν.

4. Σκοπός του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ είναι να ενεργήσει με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα, ώστε να διατηρήσει το κύρος της ΚΟΕ το οποίο βάλλεται από διάφορα σχόλια και δημοσιεύματα.

5. Η ΚΟΕ τρέφει απόλυτο σεβασμό σε όλους τους θεσμούς και σε όλα τα άτομα τα οποία ασχολούνται με τα κοινά και ιδιαίτερα με την ΚΟΕ, ταυτόχρονα όμως απαιτεί να περιβάλλεται με τον ίδιο σεβασμό.

6. Η ΚΟΕ είναι ο τελευταίος θεσμός που πρέπει να διασύρεται και στόχος του Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι μέσω της αναγνώρισης τυχόν παραλείψεων και των κατάλληλων ενεργειών να προστατεύσει την υπόληψη και το κύρος της ΚΟΕ.

7. Η πιο πάνω ανακοίνωση είναι η τελευταία που η ΚΟΕ ασχολείται δημόσια με το θέμα και δεν πρόκειται να επανέλθει ή να εμπλακεί σε αχρείαστο διάλογο ή αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ