aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι ΑΜΚΕ είναι πολύτιμο εργαλείο

Οι ΑΜΚΕ είναι πολύτιμο εργαλείο

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «GOAL»

Εκατόν ογδόντα επτά αθλητές και αθλήτριές μας (κι άλλοι εκατό περίπου συνοδοί) αγωνίζονται αυτές τις ημέρες στη Μάλτα στους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Μια διοργάνωση που βοήθησε αφάνταστα τον κυπριακό αθλητισμό, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους έχουν… παραπεταμένους.

Στην παρούσα φάση, δεν θα πάει στους ΑΜΚΕ ο Κοντίδης που είναι Ολυμπιονίκης, ούτε ο Τραΐκοβιτς, ο Παρέλλης και οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι πρωταθλητές μας. Οι πλείστοι, όμως, από κει ξεκίνησαν, αφού για την Κύπρο είναι το πρώτο επίπεδο διεθνούς ανταγωνισμού. Στη δεκαετία του 1980, του 1990, ακόμη και στις αρχές του 2000, η διοργάνωση ήταν σημείο αναφοράς για όλους.

Οι ΑΜΚΕ είναι χρήσιμοι. Είναι το εργαλείο να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε, έστω και στο επίπεδο των μικρών ευρωπαϊκών χωρών με πληθυσμό μικρότερο του ενός εκατομμυρίου. Στους ΑΜΚΕ θα ξεπηδήσουν τα ταλεντάκια και θα διαφανεί ότι έχουν προοπτική.

Αντίθετα, όταν διαπιστωθεί ότι η διάκριση είναι πολύ μακριά και πάλι θα βοηθήσει στην αναπροσαρμογή των στόχων. Η σωστή αξιολόγηση των ΑΜΚΕ -κι όχι η επιφανειακή κι η συμφεροντολογική- μπορεί να προσφέρει πολλά για την παραπέρα πορεία των αθλημάτων, αλλά και των ίδιων των αθλητών και αθλητριών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ