aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑOceanman Cyprus: 358 αθλητές από 25 χώρες στη θάλασσα της Κύπρου

Oceanman Cyprus: 358 αθλητές από 25 χώρες στη θάλασσα της Κύπρου

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Κύπρο, o κολυμβητικός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης Oceanman Cyprus, στο Nissi Beach, στην Αγία Νάπα, με 358 αθλητές από 25 χώρες.

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία 3 διαφορετικές αποστάσεις. Oceanman 10ΚΜ, Half Oceanman 5ΚΜ, αλλά και Sprint 2Κ σε άντρες και γυναίκες. Οι μικροί κολυμβητές έλαβαν μέρος στο Oceankids 500M. Ανάμεσα στους κολυμβητές, είχαμε την τιμή και τη χαρά να απολαύσουμε τους αθλητές μας ΑΜΕΑ με τις ιδιαίτερες ικανότητες,

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μεγάλοι νικητές στα 10 χλμ ήταν οι Vogel Pim (HOL) Koprinkiv Krastan (UKR) – Teriakhin Oleksei (RUS) για τους άντρες και οι Oksana Koshevska (UKR) – De Maria Sara (LUX) Collins Kirsty (CY)  για τις γυναίκες, ενώ στα 5 χλμ τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν ο κύπριος  Χαχολιάδης Δημητράκης (CY) και Pasichnyk Hanna (UKR) Στον γρήγορο αγώνα των 2χλμ ξεχώρισαν οι Oseledets Dmytro (UKR) και Pasichnyk Hanna (UKR) Ωστόσο τα βλέμματα συγκέντρωσαν τα υπέροχα OCEANKIDS που έκαναν τη δική τους εντυπωσιακή προσπάθεια στα 500 μέτρα κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα και κέρδισαν το πιο θερμό μας χειροκρότημα.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζανέττου, έδωσε το παρόν, ενώ την εκκίνηση των αγώνων έδωσε η Κύπρια χρυσή παρά-ολυμπιονίκης, Καρολίνα Πελενδρίτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Oceanman Cyprus. Η Κύπρος αποτελεί το 20ο φετινό σταθμό του Oceanman σε όλο τον κόσμο και τελευταίο αγώνα πριν τον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο 3-4 Δεκεμβρίου 2021.

Από τον αγώνα δεν έλλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις αφού μια κολυμβήτρια του αγώνα δέχθηκε πρόταση γάμο από τον αγαπημένο της, ο οποίος την περίμενε στο τέρμα της διαδρομής.

Η φήμη της διοργάνωσης Oceanman φτάνει σε όλο τον πλανήτη καθώς πρόκειται για μια σειρά αγώνων που διεξάγονται από την Ταϊλάνδη έως την Ισπανία, και από τη Ρωσία μέχρι την Ελλάδα, με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Το Oceanman Cyprus φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και να εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στο καλεντάρι του Oceanman.

Κύριος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ την υποστηρίζουν ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Το Oceanman γεννήθηκε για να γίνει το πρώτο ανεξάρτητο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης παγκοσμίως που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές. https://oceanman-openwater.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ