aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Πρόεδρος της ΚΟΧ Στρατηγός Λόττας στη σύνοδο προέδρων της EHF

Ο Πρόεδρος της ΚΟΧ Στρατηγός Λόττας στη σύνοδο προέδρων της EHF

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας εκπροσώπησε την Κύπρο στη 16η Σύνοδο των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών και στην 15η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF), που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο (24/9) στο Λουξεμβούργο.

Με σύνθημα «Το Ευρωπαϊκό Χάντμπολ Μπροστά» έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τα EURO 2024 για Άνδρες και Γυναίκες και άλλα θέματα, ενώ οι Ομοσπονδίες Σκοτίας και Κροατία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα EHF Master Plan για ανάπτυξη του αθλήματος στις χώρες τους. Είχαν προηγηθεί Γεωργία, Μάλτα και Λετονία.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της σεζόν 2023/24.

Η Κύπρος με 17.00 βαθμούς δικαιούται να συμμετέχει στο EHF European League πλέον, τη δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία αναβαθμίζεται και θα διεξαχθεί με 48 ομάδες τη σεζόν 2023/24: 16 με απευθείας πρόκριση στους Ομίλους και 32 που θα δώσουν προκριματικά για μια θέση στους Ομίλους.

Η επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2023 στη Βασιλεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ