aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Παρέλλης πάει για 7η φορά στη Νότιο Αφρική

Ο Παρέλλης πάει για 7η φορά στη Νότιο Αφρική

Μπορεί στην Κύπρο να μην έπεσε ακόμα η… βαρυχειμωνιά, όμως οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι αυτή την εποχή οι πιο σωστές για έναν αθλητή Ολυμπιακού επιπέδου όπως ο Απόστολος Παρέλλης. Έτσι, ο πρωταθλητής της δισκοβολίας επιλέγει για άλλη μια χρονιά τη Νότιο Αφρική για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει των επικείμενων υποχρεώσεών του και ειδικότερα, το 2020, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο!

Ο Παρέλλης αναχωρεί σήμερα Σάββατο (07/12) για την πόλη Πότσεφστρουμ, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 30 του μήνα και ακολούθως θα επιστρέψει στην Κύπρο για λίγες μέρες. Θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Νότιο Αφρική για την δεύτερη φάση της προετοιμασίας. Στην Πότσεφστρουμ, μέσα από τις καθημερινές έντονες διπλές προπονήσεις στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο της πόλης, που θα περιλαμβάνουν βάρη και ρίψεις, ο πρωταθλητής δισκοβόλος στοχεύει και αυτή τη φορά να φτάσει σε «τοπ» επίπεδο φυσικής κατάστασης, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για μία ακόμα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Γνώριμη και ιδανική

Ο Παρέλλης προτίμησε για άλλη μια φορά τη Νότιο Αφρική, αφού γενικώς στη συγκεκριμένη περιοχή της Γης οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή κυμαίνονται στα πιο ιδανικά επίπεδα (20-25 βαθμούς Κελσίου), επομένως οι συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας είναι εξαιρετικές. Πλέον, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το τι θα συναντήσει, αφού έχει ξαναπάει άλλες επτά φορές από το 2011 και έπειτα. Από την στιγμή δε που τα τελευταία χρόνια ο Παρέλλης βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία, είναι φανερό πως η συγκεκριμένη επιλογή, το να προετοιμάζεται δηλαδή στη Νότιο Αφρική, τον έχει βοηθήσει στην επίτευξη των υψηλών στόχων που θέτει διαχρονικά. Από σωματικής άποψης, ο ζεστός καιρός βοηθά πολύ τους μυς των αθλητών και περιορίζει τον κίνδυνο των τραυματισμών. Από εκεί και πέρα, ο στεγνός στίβος πολλές φορές δεν επιτρέπει στους αθλητές να πάρουν ρίσκα, πάλι υπό τον φόβο μιας πιθανής πτώσης που ενδέχεται να επιφέρει ακόμα και έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Όλα αυτά αποφεύγονται όταν η προετοιμασία διεξάγεται σε ζεστές -σε αποδεκτά επίπεδα- περιοχές της Γης.

Άκρως επιτυχημένο 2019

Στη χρονιά που ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε, ο Απόστολος πέτυχε τεράστιες επιτυχίες. Κατέλαβε την τιμητική -για τον ίδιο και τη χώρα μας- 5η θέση στον τελικό της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Σεπτέμβριο, ενώ εξασφάλισε και το Ολυμπιακό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τέλος, ρίχνοντας για πρώτη φορά τον δίσκο πάνω από τα 66 μέτρα, πέτυχε παράλληλα και νέο παγκύπριο ρεκόρ, με βολή στα 66.32μ.

Για τη σημαντικότητα της μετάβασής του στη Νότιο Αφρική, ο Απόστολος Παρέλλης εξηγεί: «Για μένα είναι σημαντική η προετοιμασία στη Νότια Αφρική, όπου έχω ξαναπάει άλλες επτά φορές. Κάθε προετοιμασία είναι πάντα διαφορετική. Κάθε αθλητής σε υψηλό επίπεδο για να προετοιμαστεί κατάλληλα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις προπονήσεις. Στόχος μου είναι η επίτευξη μεγαλύτερου αριθμού βολών για τα στάδια της προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν πριν από τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο. Σημαντικά στοιχεία για την επιλογή της Νοτίου Αφρικής και του συγκεκριμένου κέντρου είναι οι καλές καιρικές συνθήκες, οι άψογες προπονητικές εγκαταστάσεις, το καλό κέντρο αποθεραπείας και κυρίως οι ευκαιρία για να συναναστραφώ με αθλητές του ιδίου επιπέδου».

Yποστηρικτές

Υποστηρικτές του Κύπριου πρωταθλητή είναι οι ακόλουθες εταιρείες και οργανισμοί: ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, Consultics, Puma Hellas, Medochemie και Ltd Biosearch for Sports.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ