aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΚΟΑ στο Συνέδριο EASM

Ο ΚΟΑ στο Συνέδριο EASM

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού  συμμετείχε στο  Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αθλητικής Διοίκησης (EASM), που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε  το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Λεόντιος Τσέλεπος. 

Το Συνέδριο επικεντρώθηκε στο μέλλον των Αθλητικών Οργανισμών, τις προκλήσεις και τις εξελίξεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. Η κερδοφορία φαίνεται να αντικαθίσταται με την αειφόρο ανάπτυξη, την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και φυσικά τη χρηστή διοίκηση και καλή διακυβέρνηση. Το θέμα της καλής διακυβέρνησης ήταν στο επίκεντρο τόσο από τους κύριους ομιλητές όσο και στις παρουσιάσεις που έγιναν.

Χαρακτηριστικά ο Ντένις Όσβαλντ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και κύριος ομιλητής του συνεδρίου το συμπεριέλαβε στα τέσσερα σημαντικότερα προβλήματα του αθλητισμού μαζί με το ντόπινγκ, τους στημένους αγώνες και τη διαφθορά. Σημαντικό μέρος του συνεδρίου αποτέλεσε και η εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) σε σχέση με τον αθλητισμό. Τόσο στο περσινό όσο και στο φετινό συνέδριο παρουσιάστηκαν αποτελέσματα ερευνών, καλές πρακτικές και όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει δυναμική και χρόνο με το χρόνο η εμπλοκή και οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους αθλητικούς φορείς και μέσω των αθλητικών φορέων αυξάνεται ραγδαία αφού όλοι συμφωνούν στα αμοιβαία οφέλη που παρέχει.

Το θέμα ΕΚΕ σε σχέση με το μάρκετινγκ ποδοσφαιρικής ομάδας παρουσίασε μέσω έρευνας της που έγινε σε ομάδα στην Κύπρο και η πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ) και επίκουρη καθηγήτρια της Σχολής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη. Από την Κύπρο στο συνέδριο συμμετείχε και με παρουσίαση ο επίκουρος καθηγητής διοίκησης και οργάνωσης αθλητισμού του πανεπιστημίου UCLAN Cyprus Χρίστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα ΕΚΕ και ο οποίος εκλέγη και στο συμβούλιο του EASM για την επόμενη διετία.

Το συνέδριο ασχολήθηκε με πλειάδα θεμάτων από τη μετάβαση από τον εθελοντισμό προς τον επαγγελματισμό του αθλητισμού, το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό μέχρι την ανάγκη και τα εργαλεία δημιουργίας στρατηγικού πλάνου από τους αθλητικούς φορείς. Η συμμετοχή του ΚΟΑ σε παρόμοια συνέδρια δίδει την ευκαιρία να παρακολουθούνται οι εξελίξεις του τομέα και να υιοθετούνται καλές πρακτικές και πολιτικές που εφαρμόζονται Παγκοσμίως  και στο οικοδόμημα του κυπριακού αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ