aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΚΟΑ στηρίζει τις αθλητικές ημερίδες

Ο ΚΟΑ στηρίζει τις αθλητικές ημερίδες

Ο oργανισμός AnPaNi  υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στη Λάρνακα, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Διοίκηση Αθλητικών Σωματείων». Στόχος της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των παρευρισκομένων σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης αθλητικών σωματείων.

Οι τρεις ομιλητές κάλυψαν τα πιο κάτω θέματα:

  1. «Σύγχρονη μέθοδος Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Σωματείων» από τον Α’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ Αθηνών Μηνά Λυσάνδρου.
  2. «Αθλητική χορηγία και προσέλκυση χορηγών» από το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Λεόντιο Τσέλεπο
  3. «Πως επηρεάζονται οι αθλητές από την μέθοδο Διοίκησης των Σωματείων» από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο ΠΑΣΠ και Αντιπρόεδρο της FIFPro Division Europe Σπύρο Νεοφυτίδη.

Συντονιστής της ημερίδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου Ηρόδοτος Μιλτιάδους.

Ο κ. Τσέλεπος, εκπροσωπώντας τον ΚΟΑ, χαιρέτισε την εκδήλωση  και τόνισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής τέτοιων ημερίδων για να πάρουμε τον αθλητισμό όπως είπε ένα βήμα παραπάνω. Επιπρόσθετα ανέπτυξε το θέμα της αθλητικής χορηγίας και προσέλκυση χορηγών. Στην παρουσίαση του ανέλυσε επιγραμματικά το φάσμα των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) στον τομέα της αθλητικής χορηγίας και επεκτάθηκε στους λόγους γιατί μια επιχείρηση να θέλει να χορηγήσει κάποιον αθλητικό φορέα. Τόνισε ότι οι χορηγούμενοι αθλητικοί φορείς πρέπει να αντιληφθούν τους στόχους που θέλουν να πετύχουν οι επιχειρήσεις μέσω των χορηγιών, ούτως ώστε να καταστρώσουν αναλόγως τα χορηγικά τους πλάνα.

Επιπλέον ανέλυσε με πραγματικά παραδείγματα τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν για τον εντοπισμό και προσέλκυση χορηγών και τόνισε ότι το 2019 οι αθλητικοί φορείς πρέπει να αναπτύξουν συγκεκριμένες πρακτικές μάρκετινγκ και να επιδείξουν επαγγελματισμό, αφού η αθλητική χορηγία πλέον αποτελεί εμπορική δραστηριότητα και όχι δωρεά! Επίσης ανέφερε ότι η διαφάνεια, η καλή διακυβέρνηση και η κοινωνική ευθύνη των αθλητικών φορέων λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους χορηγούς. Τέλος ανέλυσε την χορηγική πρόταση και τη δομή της με απτά παραδείγματα και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και πρέπει να αποφεύγονται. Η παρουσίαση έκλεισε με την ανάλυση της ενεργοποίησης της χορηγίας (activations) και τις ενέργειες που επίσης χρειάζονται μετά τη χορηγία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ