aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ «Εικοστός Γύρος Λάρνακας»

Ο «Εικοστός Γύρος Λάρνακας»

Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα ο «Εικοστός Γύρος Λάρνακας»  Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος άνω των 600 αθλητών και αθλητριών από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθιστώντας το «Larnaka Run – 2016» τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου του είδους του που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, Κύπριοι και ξένοι, αθλητές και μη, μαζεύτηκαν ξανά στην Πλατεία Ευρώπης για ένα διαφορετικό πρωινό.  Ένα πρωινό αφιερωμένο στον αθλητισμό, μακριά από εξαρτήσεις, με χορούς και δυνατή μουσική.

Μια διαδρομή, η οποία δίκαια χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η ασφαλέστερη και η ωραιότερη που γίνεται στην Κύπρο, με τους αθλητές να διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας δίπλα στην θάλασσα και σε δρόμους κλειστούς για όλα τα οχήματα.

img_4520Ο αγώνας ήταν και φέτος αφιερωμένος σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.  Τα παιδιά αυτά έκθεσαν προς πώληση τις εξαιρετικές δημιουργίες τους, έτρεξαν την δική τους διαδρομή,  χόρεψαν χορούς, αλλά και μας έδειξαν ένα δικό τους καινούριο άθλημα, το floor ball, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής!

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κύριος Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο αντιδήμαρχος Λάρνακας κύριος Πέτρος Χριστοδούλου, εκπρόσωποι του Αρχηγού Αστυνομίας, του ΚΟΑ και της Εθνικής Φρουράς, βουλευτές της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

img_4589Ο φετινός αγώνας, ήταν επετειακός, μια και έκλεισαν ακριβώς δύο δεκαετίες από τότε που ξεκίνησε, και έτσι οι διοργανωτές φρόντισαν να εισάξουν αρκετές καινοτομίες.  Υπήρξε αυτόματη χρονομέτρηση των αθλητών με micro chip. Κατά μήκος της διαδρομής είχαν τοποθετηθεί χορωδίες και ορχηστρικά τμήματα,  διανθίζοντας μουσικά την διαδρομή.

Λευκά μπαλόνια με το σύνθημα «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί» που αναφέρεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφέθηκαν να πετάξουν στον αέρα, για ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αποδοχής αυτής της κατηγορίας συνανθρώπων μας. Οι διοργανωτές προκήρυξαν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον «Γύρο Λάρνακας»

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εκπροσώποι του Καραισκάκειου Ιδρύματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν δειγματοληψία στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Μέγα χορηγός η εταιρεία Αδελφοί Χρίστου.

Χορηγοί οι εταιρείες Fournaris, Multiclima, φούρνοι Πίριλλος, bike club, ΣΠΕ Αλληλεγγύης, το φροντιστήριο G.R.M. η εταιρεία Megabet plus, και η εταιρεία KFC. Χορηγοί επικοινωνίας το Ράδιο 99 Εφ Εμ και το περιοδικό E-Provoli. Υποστηρικτές είναι: ΚΟΑ, Πολιτική Άμυνα, Ωδείο Αντρέα Γερολέμου και Ίδρυμα Άγιος Λάζαρος.

img_4665Οι πρώτοι νικητές στις τρεις διαδρομές ήταν:

Διαδρομή 6000μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

  1. Tofi, Giorgos 19:57.591.
  2. Avraam Avraamis 20.33.62
  3. Petrou Philipos 20.40.80

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  1. Mansfeild Shan 22.40.72
  2. Papakonstantinou Alexandra 24.08.47
  3. Petrou Ioanna 25.30.28

Διαδρομή 1000μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ  

1ος Στυλιανός Φωτίου

2ος Γαβριήλ Σταματάκης

3ος Ιάσων Συμαιονίδης

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η Ειρήνη Χρίστου

2η Annabel Phodes

3η Παυλίνα Ηλία

Διαδρομή 500μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ

1ος Στέφανος Μαυρομιχάλης

2ος Κωνσταντίνος Μιχαήλ

3ος Φίλιππος Σταματάκης

 ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η Μαριάννα Αντρέου

2η Λίλα Ευσταθίου

3η Ηλιοφώτη Πίττα

Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας, το παράρτημα Λάρνακας του Σωματείου δρομέων Περικλής Δημητρίου, ο Σύνδεσμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και η Κοινοτική Αστυνόμευση Κιτίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ