aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Ο αθλητισμός παραμένει ζωντανός παρά τις συνέπειες του 1974»

«Ο αθλητισμός παραμένει ζωντανός παρά τις συνέπειες του 1974»

Η θαλάσσια περιοχή του ΚΟΤ στη Λάρνακα γέμισε από νεανική ζωντάνια, χαρά και χαμόγελα από τα χίλια παιδιά (6-15 ετών), τα οποία πέρασαν μια ευχάριστη αθλητική ημέρα, συμμετέχοντας σε θαλάσσια αθλήματα στο 8ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών αθλητικών Δραστηριοτήτων του προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ, που φέτος τελούσε  υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Αθλητισμός Για Όλους» (TAFISA).

Για τον σκοπό αυτό ήρθαν στην Κύπρο και  τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ  ο Γενικός Γραμματέας της TAFISA, Wolfgang Baumann, καθώς και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Διονύσης Καρακάσης.

Τους δύο ξένους αξιωματούχους της TAFISA καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος στο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαδιακή μέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, την 20η Ιουλίου, τονίζοντας τα εξής: «Επιλέγηκε η 20η Ιουλίου ως ημέρα διοργάνωσης του Φεστιβάλ για να θυμίσουμε ότι ο αθλητισμός παραμένει ζωντανός παρά τις τραγικές συνέπειες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974. Η σημερινή εκδήλωση είναι γεμάτη χαρά σε μια δυστυχώς μαύρη επέτειο. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, τα παιδιά πρέπει να απολαύσουν τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να θυμούμαστε την μαύρη επέτειο της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής».

Είπε ακόμη ότι η Πολιτεία προσφέρει προς τα παιδιά μας μέσω του προγράμματος του ΚΟΑ. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά σε μια προσπάθεια να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά αλλά και να δείξουμε ότι η άθληση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, η άθληση είναι το μέσο για να βελτιώσουμε τη σωματική και τη ψυχική μας διάθεση και υγεία».

Στις δικές της δηλώσεις της η Εφη Μούζουρου-Πενηνταέξ, προϊστάμενη του Προγράμματος Αθλητισμός για Όλους και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΑΓΟ ανέφερε: «Σήμερα στην παραλία του ΚΟΤ στη Λάρνακα έχουμε δημιουργήσει γήπεδα για θαλάσσια σπορ, έχουμε γεμίσει την παραλία από παιδιά, πάνω από χίλια παιδιά συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και μαθαίνουν διάφορα αθλήματα όπως beach handball, beach volley, beach tennis, κωπηλασία, κανό και κολύμβηση».

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά σήμερα «γυμνάζονται, διασκεδάζουν και περνούν ένα όμορφο πρωινό. Τα παιδιά είναι ηλικίας από 6 μέχρι 15 χρόνων και προέρχονται από τη Λάρνακα, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία», σημειώνοντας πως «υπάρχουν γυναίκες από τη Λεμεσό για το aqua aerobic».

Εξάλλου, ο Wolfgang Baumann Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός για Όλους TAFISA εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για το Φεστιβάλ και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «το νούμερο ένα παγκόσμιο γεγονός για τον αθλητισμό στην παραλία του ΑΓΟ. Η Κύπρος υπολογίζεται ότι είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που διοργανώνει αυτού του είδους την εκδήλωση», εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του στους διοργανωτές γιατί- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «χρειάστηκε πολλή δουλειά για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ. Είμαι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης επικεντρώθηκαν στα παιδιά, αφού τα παιδιά είναι η πιο σημαντική ομάδα».

Τα νέα παιδιά στις χώρες μας χρειάζονται ειδική στήριξη, είπε ο κ. Baumann σημειώνοντας πως όλοι οι εκπαιδευτές στη σημερινή εκδήλωση έχουν ειδική κατάρτιση κάτι που εκτιμάται ιδιαιτέρως αφού «στα παιδιά μας μπορούμε να στείλουμε μόνο τους καλύτερους εκπαιδευτές μια και χρειάζονται την απόλυτη επαγγελματική υποστήριξη».

Ο Γενικός Γραμματέας της TAFISA, ευχαρίστησε τόσο το νέο Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, όσο και την Προϊσταμένη του Προγράμματος ΑΓΟ κ. Εφη Μούζουρου – Πενηνταέξ, γιατί όπως εξήγησε «εργάστηκε για τουλάχιστον 20 χρόνια όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Η Κύπρος, συνέχισε, πρέπει να είναι περήφανη για το γεγονός ότι διαθέτει ανθρώπους που όχι μόνο στηρίζουν το Ολυμπιακό άθλημα αλλά και τον Αθλητισμό Για Όλους που είναι «το μέλλον του αθλητισμού».

Ο Διονύσης Καρακάσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός για Ολους TAFISA και μέλος της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην Κύπρο και στην σημερινή εκδήλωση.

Ο κ. Καρακάσης συνεχάρη τον ΚΟΑ για την διοργάνωση της εκδήλωσης, τον κ. Γεωργιάδη για την εκλογή του στην Προεδρία του Οργανισμού και σημείωσε πως ξεκινάει τη θητεία του «με μία εκδήλωση την οποία κάθε χρόνο θα πρέπει να την κάνει όλο και καλύτερη».

Ο Ισίδωρος Μακρίδης Μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, Μέγα Χορηγού του ΑΓΟ, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια «για την επιτυχέστατη εκδήλωση», σημειώνοντας πως «παρ όλο που η εκδήλωση γίνεται αυτές τις δύσκολες επετειακές ημέρες, εν τούτοις η ζωή πρέπει να συνεχίσει, να βελτιώνουμε τον άνθρωπο και τη νεολαία μας».

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου, καθώς και ο Διοικητικός Λειτουργός Δημήτρης Αραούζος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ