aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Ο Αθλητής ως Πρότυπο»

«Ο Αθλητής ως Πρότυπο»

Με κεντρικό θέμα «Ο Αθλητής ως Πρότυπο», η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου πραγματοποίησε στο Ολυμπιακό Μέγαρο την 30ή Ετήσια Σύνοδό της. Η σύνοδος ξεκίνησε με τη μουσικό Ειρήνη Κακογιάνη, η οποία ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή του θέματος της φετινής συνόδου, σημειώνοντας ότι «το δίλημμα που αναφύεται για τη θέση των αθλητών στην κοινωνία είναι βαθιά ριζωμένο στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε και κυρίως στο σύστημα κοινωνικών αξιών που επικρατούν. Το status των αθλητών είναι συνάρτηση της σημασίας που δίνει η κοινωνία στον αθλητισμό».

Χαιρετισμούς στη σύνοδο απηύθυναν το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαΐδου, ο διευθυντής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Βουλγαρίας, καθηγητής Dr Lopez Mitev, και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, δρ Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνόδου.

Η ΚΟΕ και η ΕΟΑ, απένειμαν τιμητική διάκριση στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη, για την πολυσχιδή προσφορά της στη νεολαία, στην εκπαίδευση και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Την κ. Παντελάκη τίμησαν επίσης μαθητές του Γυμνασίου Έγκωμης.

Η κ. Παντελάκη εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση και εκτίμηση προς την ΚΟΕ για την επιλογή της, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι ένα υπουργείο που σμιλεύει ψυχές και όταν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, ο αντίκτυπος αντανακλά σε όλη την κοινωνία. Κύριοι ομιλητές στη σύνοδο ήταν η δρ Παρασκευή Λιούμπη, ο πρωταθλητής στίβου Περικλής Ιακωβάκης και ο δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ