aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Αντωνίου κέρδισε τον αγώνα υπεραντοχής

Ο Αντωνίου κέρδισε τον αγώνα υπεραντοχής

Η Bikin’ Cyprus διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (12/11) το δυσκολότερο αγώνα υπεραντοχής στην Κύπρο με αποστάσεις που αντιστοιχούν σε αγώνες «Half Ironman», όπου πέραν των είκοσι υπεραθλητών διένυσαν απόσταση 108.9χλμ και 2.600μ υψομετρικής διαφοράς συνολικά, ανεβαίνοντας από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου στην κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.952μ.

Πρώτος έκοψε το νήμα στο O3 Olympus Man 2016 ο Σταύρος Αντωνίου, για τον οποίον ο αγώνας διήρκεσε 6 ώρες, 23 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ο Μαριάν Κονσταντίν (6:45.08) και τρίτος ο Χαράλαμπος Καθητζιώτης (6:58.47).

Ο Αντωνίου ήταν ταχύτερος στο κολύμπι και στο ποδήλατο και δεύτερος στο τρέξιμο, που ήταν και το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Χρειάστηκε 33 λεπτά και 10 δεύτερα για να κολυμπήσει 1.9χλμ στα Δημοτικά Μπάνια, 3 ώρες, 42 λεπτά και 43 δεύτερα για να διανύσει απόσταση 86χλμ με το ποδήλατο, από την Πάφο ως την Πλατεία Τροόδους και απ’ εκεί 2 ώρες, 5 λεπτά και 10 δεύτερα για να καλύψει 21χλμ τρέξιμο, με ανάβαση 350μ, μέσω των κυκλικών μονοπατιών «Αταλάντη» και «Άρτεμις».

1«Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όλους τους διαγωνιζόμενους αλλά και για εμάς τους διοργανωτές», λέει ο Σάββας Αναστασίου της Bikin’ Cyprus και προσθέτει: «φέτος οι συμμετοχές ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρσι και αυτό είναι σημαντικό καθώς παρά τον τεράστιο  βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος, εντούτοις, ακόμα περισσότεροι αθλητές τόλμησαν να μπουν στη δοκιμασία, εμπιστευόμενοι μια ακόμα διοργάνωση της Bikin’ Cyprus. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διοργάνωση, καθώς λόγω της δυσκολίας του αγώνα υπήρχε ανάγκη συνεχούς επίβλεψης και φροντίδας των αθλητών».

2Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Louis Parr. Τερμάτισε σε 7:13.51, ξεκινώντας δηλαδή στις 6:30πμ με κολύμβηση και ανεβαίνοντας στον Όλυμπο λίγο πριν τις 2:00μμ. Στους Masters (40+) πρώτος τερμάτισε ο Sean McFarlane σε 6:44.39. Μετείχαν και δύο μικτές ομάδες με τους Ride Easy (Χαραλάμπους, Παπαδαυίδ και Brierley) να έρχονται πρώτοι σε 6:26.34.

Το O3 Olympus Man 2016 διοργανώθηκε για δεύτερη φορά και ήταν ο τελευταίος φετινός αγώνας για την Bikin’ Cyprus εντός του 2016. Ο διευθυντής της εταιρείας Μιχάλης Χατζηϊωάννου αναφέρει: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε το Φεβρουάριο με το Cyprus Sunshine Cup και περιλάμβανε σχεδόν είκοσι μικρές και μεγάλες διοργανώσεις ποδηλασίας και τριάθλου. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, εταιρείες και φορείς που μας εμπιστεύθηκαν αλλά και τους αφανείς ήρωες που δούλεψαν για να έρθει εις πέρας κάθε αγώνας».

3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ