aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΝέο παγκύπριο ρεκόρ από Ιωάννη Αθηνάκη

Νέο παγκύπριο ρεκόρ από Ιωάννη Αθηνάκη

Nέα Παγκύπρια και προσωπικά ρεκόρ πέτυχαν οι κύπριοι αθλητές στους Πανελλήνιους αγώνες Θαλάσσιου Σκι 2017 στο Αγρίνιο. Οι αθλητές μας πέτυχαν συνολικά τρία νέα Παγκύπρια ρεκόρ, τρία νέα προσωπικά ρεκόρ και ισοφάριση ενός προσωπικού ρεκόρ.

Παγκύπριο ρεκόρ πέτυχε ο 9χρονος αθλητής μας Ιωάννης Αθηνάκης στο άθλημα των φιγούρων με 2450 βαθμούς, το οποίο αποτελεί την καλύτερη επίδοση στις κατηγορίες κάτω των 10, 12 και 14 ετών, καταρρίπτοντας το προηγούμενο Παγκύπριο ρεκόρ 1790 βαθμών, το οποίο κατείχε ο ίδιος μέχρι τώρα στις ίδιες κατηγορίες.

Αξιοσημείωτες επιδόσεις είχαμε από την περσινή Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης & Αφρικής, Φλωρεντία Λοϊζίδου, στο σλάλομ κοριτσιών κάτω των 14 ετών, με 5 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος στην κατηγορία κάτω των 14 ετών, επίδοση που πέτυχε φέτος επίσης η πρωταθλήτρια μας Ρούλα Παντελή που προπονείται με τους αδελφούς Χατζή, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Στέλλα Ανάσταση με 3 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα.

Πολύ υποσχόμενη και εξαιρετική ήταν επίσης η επίδοση που είχαμε από τον νεοεισερχόμενο στην κατηγορία κάτω των 17 ετών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (περσινό χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρώπης & Αφρικής, στο Σλάλομ αγοριών κάτω των 14 ετών) με 1 μπάλα στα 11.25 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 58 χιλιόμετρα.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, μεταξύ 20 και 23 Ιουλίου 2017 στη λίμνη Στράτος του Αγρινίου, για τις κατηγορίες νέων και ανδρών/γυναικών. Συνολικά, μετέβηκαν στην Ελλάδα, 10 αθλητές σκιέρ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣκι), ηλικίας από 8 μέχρι και 54 χρονών, οι οποίοι συμμετείχαν στα αγωνίσματα του σλάλομ και των φιγούρων και οι οποίοι συνοδεύονταν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Μαξίμ Ντίκι.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες στο άθλημα του σλάλομ, τρεις από τους ταλαντούχους σκιέρ μας (Αρμένη Ιάνθη, Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Κωνσταντίνου) πέτυχαν νέα προσωπικά ρεκόρ ενώ υπήρξε και μία ισοφάριση ενός προσωπικού ρεκόρ (Άρτεμις Κωνσταντίνου).

Συνοπτικά, οι επιδόσεις, τα Παγκύπρια και προσωπικά ρεκόρ που πέτυχαν οι αθλητές μας στους Πανελλήνιους αγώνες είναι τα ακόλουθα:

Σλάλομ (Κατηγορία κάτω των 10 Ετών)

Ιωάννης Αθηνάκης: 1 μπάλα στα 14,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χιλιόμετρα

Ανδρέας Κωνσταντίνου: 6 μπάλες στα 16μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χιλιόμετρα (Νέο Προσωπικό Ρεκόρ)

Σλάλομ (Κατηγορία κάτω των 12 Ετών)

Χαράλαμπος Κωνσταντίνου: 1 μπάλα στα 18,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52 χιλιόμετρα (Νέο Προσωπικό Ρεκόρ)

Σλάλομ (Κατηγορία κάτω των 14 Ετών)

Φλωρεντία Λοϊζίδου: 5 μπάλες στα 13,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα

Στέλλα Αναστάση: 4 μπάλες στα 14,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα

Άρτεμις Κωνσταντίνου: 2 μπάλες στα 14,25 σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα (Ισοφάριση Προσωπικού Ρεκόρ)

Σλάλομ (Κατηγορία κάτω των 17 Ετών)

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: 1 μπάλα στα 11,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 58 χιλιόμετρα

Αντρέας Γαλίδης: 3 μπάλες στα 12 μέτρα σχοινί ταχύτητα σκάφους 58 χιλιόμετρα

Ιάνθη Αρμένη: 1 μπάλα στα 13,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα (Νέο Προσωπικό Ρεκόρ)

Σλάλομ (Κατηγορία άνω των 45 Ετών)

Στέλιος Κωνσταντίνου: 4 μπάλες στα 12μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χιλιόμετρα

Φιγούρες (Κατηγορία κάτω των 10, 12 και 14 Ετών)

Ιωάννης Αθηνάκης: 2450 Βαθμούς (Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ στις κατηγορίες κάτω των 10, 12 και 14 ετών)

Φλωρεντία Λοϊζίδου: 2330 Βαθμούς

Ιάνθη Αρμένη: 2250 Βαθμούς

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Μετά τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών σημειώνουμε ότι στην σειρά κατάταξης Ευρώπης/Αφρικής για το 2017 στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 14 ετών, τα κορίτσια μας Φλωρεντία Λοιζίδου, Ρούλλα Παντελή, Στέλλα Αναστάση και Άρτεμις Κωνσταντίνου κατέχουν την 1η, 2η, 4η και 11η θέση αντίστοιχα. Αυτό αποδεικνύει την πολύ σημαντική θέση που κατέχει η Κύπρος και ως επίσης την σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους τους αθλητές και την προπονητική ομάδα. Η κατάταξη των αθλητών Rankings Europe & Africa μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ!

Κατά την διάρκεια των αγώνων, πλήθος κόσμου βρίσκονταν στις ειδικά διαμορφωμένες κερκίδες, οι οποίες βρίσκονται στο φράγμα Στράτου στο Αγρίνιο και επευφημούσε και στήριζε όλους τους σκιέρ στην προσπάθειά τους. Οι διεθνείς κριτές των αγώνων ήταν οι Βασίλης Μπαλαής και Γιώργος Αλεξανδρής από Ελλάδα. Ο Τέλης Μπαλαής, ο Παναγιώτης Κοσμάς και ο Γιώργος Λουμάκος από Ελλάδα, συμμετείχαν ως πιλότοι σκάφους.

O πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι στην Κύπρο, ο κος Ανδρέας Κόκκινος, συνεχάρη όλους τους κύπριους σκιέρ για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και έκανε ειδική μνεία στην συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή Μαξίμ Ντικι και ως επιστέγασμα αυτών ήταν τα Νέα Παγκύπρια Ρεκόρ και οι νέες προσωπικές επιδόσεις.

Επόμενοι στόχοι, είναι μία καλή παρουσία των επίλεκτων αθλητών της Κύπρου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Θαλάσσιου Σκι, κάτω των 14, 17 και 21 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Σεσσένα της Ισπανίας μεταξύ 2 και 6 Αυγούστου 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ