aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜόνο με 50/50 υπάρχουν ελπίδες για διάκριση….

Μόνο με 50/50 υπάρχουν ελπίδες για διάκριση….

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ  (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Μπορεί οι διεθνείς αθλητές μας του τραπ, αλλά και οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ που τους παρακολούθησαν στις προπονήσεις, να δήλωναν αισιόδοξοι, ότι θα μπορούσαν να «κοιτάξουν στα μάτια» τους αντιπάλους τους, όμως φαίνεται πως το «εμπόδιο» Παγκόσμιοι Αγώνες της Κορέας είναι πολύ υψηλό προς το παρόν. Η πρώτη μέρα των αγώνων και ιδιαίτερα η πρώτη πούλα δεν ήταν αυτό που ονειρεύονταν οι αθλητές μας…

Το 23/25 του Νιχάτ Ακτερζί, το 22/25 του Ανδρέα Μακρή και το 21/25 του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, κάθε άλλο παρά ονειρεμένο ξεκίνημα ήταν… Μάλλον «πρόγευμα» που σου κάθεται στο στομάχι! Στη συνέχεια και οι τρεις αθλητές μας βελτίωσαν την απόδοση και τα αποτελέσματά τους, όμως κάποιοι (και μάλιστα αρκετοί) αντίπαλοι πήραν ισχυρό προβάδισμα. Ο Ανδρέας Μακρής ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με 71/75 (22+25+24) και βρίσκεται ισόβαθμος στην 25η θέση, ο Νιχάτ Ακτερζί με 70/75 (23+23+24) ισοβαθμεί στην 35η θέση και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης με 66/75 (21+24+21) είναι λίγο πριν την 100ή!

Χωρίς απώλειες (75/75) προηγείται ο Αμερικανός Ουάλτον Έλλερ και ακολουθούν τρεις αθλητές με 74/75, εννιά με 73/75 και έντεκα με 72/75. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αθλητές μας Μακρής και Ακτερζί, για να έχουν δικαίωμα στο όνειρο θα πρέπει να … ανέβουν μεγάλη ανηφόρα και οποιαδήποτε απώλεια τη δεύτερη μέρα απαγορεύεται. Μόνο με 50/50 θα υπάρχουν ελπίδες για διάκριση… Στην ομαδική κατάταξη, όπου προηγούνται η Τσεχία και η Ιταλία με 216/225 και ακολουθούν άλλες τρεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Πορτογαλία) με 215/225, η εθνική μας ομάδα ισοβαθμεί στη 17η θέση μαζί με την Πολωνία και το Καζακστάν με 207/225.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης των αγώνων. Οι Κορεάτες, που μέχρι στιγμής βαθμολογούνται με «άριστα» στην όλη διοργάνωση, προσπάθησαν και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους φιλοξενούμενούς τους με μια φαντασμαγορική τελετή στο κλειστό στάδιο της πόλης Σιαγκβόν.

Μια πολύ όμορφη τελετή στην οποία προσέδωσαν κύρος και επισημότητα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο δήμαρχος τη πόλης, ο κυβερνήτης της επαρχίας, οι αξιωματούχοι του αθλητισμού, του στρατού και της Αστυνομίας και βέβαια ολόκληρη η ηγεσία της ISSF, με τον πρόεδρό της Ολεγκάριο Βάσκες Ράνα να κηρύσσει στο τέλος την έναρξη. Η τελετή ήταν διανθισμένη με χορούς και χορογραφίες από μπαλέτα, λαϊκά συγκροτήματα, οπερέτα, ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, μέχρι και ασκήσεις ακριβείας από άγημα του πολεμικού Ναυτικού.

Μεγάλο μέρος της τελετής περιστράφηκε γύρω από την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης μέσω του αθλητισμού και σ’ αυτό συνέβαλε και η παρουσία αθλητών από τη Βόρεια Κορέα για συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες και οι ομιλίες όλων των Κορεατών περιστράφηκαν γύρω από το θέμα, της ενοποίησης των δυο χωριστών χωρών της Κορεατικής χερσονήσου! Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον όρκο των αθλητών και των κριτών, την ανάκρουση του ύμνου και την έπαρση της σημαίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ