aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜοναδική εμπειρία στον Μαραθώνιο του Παντζίν

Μοναδική εμπειρία στον Μαραθώνιο του Παντζίν

Πετυχημένη ήταν η αποστολή των δρομέων του Σωματείου «Στέλιος Κυριακίδης» στο Μαραθώνιο του Παντζίν της Κίνας. Στην αθλητική εκδήλωση, πέραν της κυπριακής ομάδας συμμετείχε επίσης και επίλεκτη ομάδα δρομέων από την Ελλάδα εκπροσωπώντας τους Συλλόγους ΑΠΣ Απόλλωνας Δυτικής Αττικής και ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος.

Οι αποστολές οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Δημήτρη Κυριακίδη (γιου του κορυφαίου Κύπριου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη) και κατόπιν προσκλήσεως από τους διοργανωτές του Μαραθωνίου μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας του Μαραθωνίου Παντζίν και του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο φετινός Panjin Red Beach International Marathon, στον οποίο έλαβαν μέρος χιλιάδες δρομείς, συμπεριελάμβανε τρεις αποστάσεις το Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και την απόσταση των 5 χλμ. Η ψηλή θερμοκρασία καθώς επίσης και τα ψηλά επίπεδα υγρασίας δεν ευνόησαν πολύ καλούς χρόνους για τους δρομείς, όμως ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης πέτυχε να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με τον αξιόλογο χρόνο 2 ώρες και 36 λεπτά.

Όσον αφορά στους Κύπριους δρομείς την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Νικόλας Νικολαΐδης με χρόνο 3 ώρες και 12 λεπτά. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Ηρακλειώτη βετεράνου δρομέα Ιδομενέα Αβραμάκη που έτρεξε το Μαραθώνιο φορώντας την αρχαία ελληνική πανοπλία!

Το βράδυ μετά την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου ακολούθησε δείπνο όπου υπογράφηκε συμφωνία φιλίας και συνεργασίας του σωματείου «Στέλιος Κυριακίδης» με δύο κινέζικα Σωματεία δρομέων το Pegasus Running Club και το PANJIN Red Beach Marathon Association Running Club, καθώς επίσης και των δύο Ελλαδικών Σωματείων Δρομέων τον ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής και τον ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος.

Ήταν μια πραγματικά μοναδική, όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία με τους Ελλαδίτες και Κύπριους δρομείς. Έζησαν μοναδικές στιγμές και διαπίστωσαν ότι η Κίνα όχι μόνο βρίσκεται σε ανοδική πορεία όσον αφορά το επίπεδο της οργάνωσης Μαραθωνίων αλλά δείχνει να εκτιμά και να θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ