aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜιλτιάδης και Streltsova οδηγούν το Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

Μιλτιάδης και Streltsova οδηγούν το Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

Τερματίζοντας δεύτερος στη δεύτερη διαδρομή ο Αντρέας Μιλτιάδης συνεχίζει να οδηγεί το Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen, έναν εκ των 19 αγώνων της UCI Gran Fondo World Series.

Νικητής στη δεύτερη ημέρα, καλύπτοντας τα 88.9χλμ σε 1 ώρα 59 λεπτά και 23 δεύτερα, ήταν ο Ρώσος Matvei Zubov, έξι δεύτερα μπροστά από τον Κύπριο αθλητή της Elite Cycling. Ο Zubov είναι ο περσινός νικητής του αγώνα, που διεξήχθη πρώτη φορά το 2012 και έως πέρσι ονομαζόταν Volkswagen Cyprus Cycling Tour.

Τρίτος στη δεύτερη διαδρομή ήταν ο Αλέξανδρος Αγρότης, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της γαλλικής CR4C Roanne. H διαφορά του Μιλτιάδη από τον Zubov μειώθηκε από τα 46 στα 40 δευτερόλεπτα. Τρίτος στη γενική των ανδρών είναι ο Ρώσος Aleksandr Bako, 39 δεύτερα μπροστά από τον 4ο Αγρότη.

Ρωσική υπόθεση

Στις γυναίκες η Ρωσίδα Galina Streltsova τερμάτισε σε 2 ώρες 12 λεπτά και 19 δεύτερα, παίρνοντας την κίτρινη φανέλα της πρωτοπόρου. Δεύτερη έφτασε στα Κούκλια η Guzel Akhmadullina και τρίτη η Μαλτέζα Marie Claire Aquilina. Δεύτερη της γενικής η Akhmadullina και τρίτη η Βρετανίδα Rebecca Johnson. Η Ρωσία διαθέτει τους πιο πολλούς ποδηλάτες στη διοργάνωση, περίπου εκατό, ενώ μεγάλη είναι η αντιπροσωπεία της Μάλτας, με μέρα των 15 αθλητών. Εκκίνησαν 342 ποδηλάτες από 24 χώρες και των πέντε ηπείρων.

Μετά τις δύο πρώτες ημέρες και 184.4χλμ στην Sportive προηγούνται ο Ρώσος Andrey Nosov και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Polina Razbitskaya.

Αυλαία την Κυριακή

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή και οι δύο κατηγορίες (Experts και Sportive) ακολουθούν ίδια διαδρομή. Ωστόσο, θα υπάρξουν δύο ξεχωριστά αποτελέσματα λόγω του ότι οι Experts την πρώτη ημέρα χρονομετρήθηκαν ατομικά ενώ οι Sportive ομαδικά. Οι Sportive κάνουν αγώνα αναψυχής ενώ οι Experts που είναι πέραν των 200, τρέχουν με στόχο τις κάρτες πρόκρισης για τον τελικό των Gran Fondo που θα γίνει τον Αύγουστο στο Albi της Γαλλίας.

Την Κυριακή το χρονομετρημένο κομμάτι αρχίζει και τελειώνει στην Πέγεια, ενώ οι ποδηλάτες θα αναχωρήσουν στις 8:30 το πρωί από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου θα τερματίσουν στις 14:30. Η διαδρομή της τελευταίας μέρας καλύπτει 66.2 χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

Οι προκρίσεις

Οι πρώτες κάρτες πρόκρισης δόθηκαν την Παρασκευή (24/3) και αφορούσαν στην ατομική χρονομέτρηση, ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν την Κυριακή (26/3) βάσει των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από το άθροισμα των χρόνων του Σαββατοκύριακου.

Καθώς η σειρά Gran Fondo αφορά ερασιτέχνες ποδηλάτες, αθλητές όπως ο Μιλτιάδης που έχουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη της UCI, δεν δικαιούνται πρόκριση. Για το παγκόσμιο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακού γκρουπ σε άνδρες και γυναίκες ή το 25% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος. Για παράδειγμα, στην ηλικιακή κατηγορία 19-34 μετέχουν 42 αθλητές και θα δοθούν 10 κάρτες πρόκρισης. Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ