aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜιλτιάδης και Mylka κέρδισαν το Skoda Cyprus Gran Fondo

Μιλτιάδης και Mylka κέρδισαν το Skoda Cyprus Gran Fondo

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο φετινό Skoda Cyprus Gran Fondo έβαλε ο Ανδρέας Μιλτιάδης ο οποίος έκανε πανηγυρικά το three-peat στην εν λόγω διοργάνωση (την κέρδισε πέρσι και πρόπερσι) κατακτώντας την πρωτιά και στις τρεις ημέρες του αγώνα.

Ο 22χρονος αθλητής της ELITE Cycling ήταν αισθητά ανώτερος του ανταγωνισμού, κερδίζοντας και τη διαδρομή 54χλμ της Κυριακής (31/3), από την Πάφο στη Τσάδα μέσω Στατού-Άγιου Φώτιου. Το βάθρο νικητών συμπλήρωσαν ο Βρετανός Ross Fawsett και ο συμπατριώτης του David Williams. Τέταρτος ήταν ο Richee Moores, γιος του θρυλικού ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Ian Moores. Ο Richee τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ.

Το Skoda Cyprus Gran Fondo ήταν μέρος της παγκόσμιας σειράς UCI Gran Fondo World Series που απευθύνεται σε ημι-επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες. Μετείχαν 603 αθλητές από 30 χώρες. Ήταν οι περισσότεροι ποδηλάτες που συμμετείχαν ποτέ σε αγώνα στην Κύπρο. Οι απονομές έγιναν στο Κάστρο της Πάφου το απόγευμα της Κυριακής (31/3), στην παρουσία του κ. Λεόντιου Τσέλεπου, μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ.

Mylka και ΑΠΟΕΛ

Στις γυναίκες η Πολωνέζα Alina Mylka διατήρησε την κίτρινη φανέλα που είχε πάρει το Σάββατο (30/3). Δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Anastasia Chulkova που τρέχει με τον ΑΠΟΕΛ και τρίτη η Βρετανίδα Rebecca Johnson. Στο ομαδικό, νικητής στη Μικτή κατηγορία (Άνδρες – Γυναίκες) ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Στους Άνδρες κέρδισε η ELITE Cycling και στις γυναίκες η Μάλτα.

Ρωσική κυριαρχία

Στους Sportive, τους πιο αρχάριους δηλαδή οι οποίοι αγωνίστηκαν και τις τρεις ημέρες σε Road Race (οι Expert την πρώτη ημέρα είχαν ατομική χρονομέτρηση), πρώτος στους Άνδρες ήταν ο Λευκορώσος Vroublevski Sergey, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρώσοι Roman Paramonov και Maksim Eltsov, δεύτερος και τρίτος, αντίστοιχα. Στις γυναίκες Sportive κέρδισε Yiulia Polevaya από τη Ρωσία, δεύτερη ήταν η Lillian Choy (Μ. Βρετανία) και τρίτη η Polina Razbitskaya (Ρωσία).

Το Skoda Cyprus Gran Fondo έδωσε δεκάδες κάρτες πρόκρισης για τους τελικούς της σειράς UCI Gran Fondo World Series που θα γίνουν στο Πόζναν, της Πολωνίας το Σεπτέμβριο. Ανάμεσα στους αθλητές που προκρίθηκαν και αρκετοί Κύπριοι.

Με 200+ Ρώσους στον αγώνα, η διοργάνωση αποτέλεσε και μέρος ρωσικού πρωταθλήματος ποδηλασίας! Για δεύτερη συνεχή χρονιά αγώνας ήταν αφιερωμένος στην ασφάλεια των ποδηλατών στο δρόμο και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν διάφορες δράσεις σε συνεργασία με τον Οργανισμό REACTION. Πολύτιμη ήταν και φέτος η βοήθεια των Εθελοντών του ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. αλλά και της Motolife Tours που με 15 μηχανές Harley Davidson εγγυήθηκαν την ασφάλεια των ποδηλατών.

Το Skoda Cyprus Gran Fondo διοργανώθηκε από την Activate Cyprus με την υποστήριξη της Skoda, μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ τελούσε Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στήριξαν η UNICARS, η Atlantic Insurance, η Sixt Rent Car, η Shimano, η Ballan Sportswear, η RPS Promotions, το τυπογραφείο Kemanes και η ΕΤΑΠ Πάφου.

Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.activatecyprus.com και www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ