aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜία πρωτιά και 5ος στη γενική κατάταξη ο Κοντίδης

Μία πρωτιά και 5ος στη γενική κατάταξη ο Κοντίδης

Στις δύο πρώτες κούρσες στην κατηγορία Laser της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη χθεσινή μέρα ο Παύλος Κοντίδης τερμάτισε στην 7η και στην 31η θέση. Κι ήταν απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει μία πρώτη ανησυχία για την υλοποίηση του στόχου του που είναι να βρεθεί και πάλι στο βάθρο των νικητών. «Έχει πολύ ψωμί ακόμη», δήλωσε χθες ο πρωταθλητής μας όπως αποδείχθηκε είχε απόλυτο δίκαιο.

Σήμερα, στην πρώτη του κούρσα δάμασε τα κύματα στη Μαρίνα Γκλόρια και τερμάτισε πρώτος, ενώ στη δεύτερη κούρσα που ακολούθησε ήταν 14ος. Ο πρωταθλητής μας, έδειξε ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ιστιοπλόους των Laser κι έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ως προς την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο, όπως έκανε και πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις τέσσερις κούρσες που έγιναν μέχρι τώρα στη διοργάνωση κατέλαβε την 7η, την 31η την 1η θέση και τη 14η θέση. Στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος μετά από τέσσερις κούρσες βρίσκεται στην 5η θέση με 22 βαθμούς ποινής, πίσω τον Αργεντινό Αλσογκαράι (7 βαθμούς ποινής), τον Κροάτη Στιπάνοβιτς (13), τον Νεοζηλλανδό Μεχ (14 και τον Αυστραλό Μπάρτον (20).

Στην κατηγορία RS:X στην πρώτη του χθεσινή κούρσα ο Ανδρέας Καριόλου κατέλαβε την 23 θέση, ενώ ακολούθως ανέβηκε 13 σκαλοπάτια και τερμάτισε 10ος. Απολογισμός πολύ καλός, αφού σε σύνολο πέντε κουρσών είναι στην 13η θέση με 50 βαθμούς ποινής και «ζωντανός» για την πρόκριση στην κούρσα των μεταλλίων (πρώτη δεκάδα).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ