aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜια από τα ίδια στο τραπ…

Μια από τα ίδια στο τραπ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Κι εκεί που όλοι αναμέναμε πως ήρθε ο καιρός να γίνει το βήμα παραπάνω από τους αθλητές του τραπ σε κορυφαία διοργάνωση, προσγειωθήκαμε και πάλι στην πραγματικότητα, ζώντας «μια από τα ίδια». Οι καλές εμφανίσεις του διεθνή σκοπευτή μας Ανδρέα Μακρή στους Παγκόσμιους Αγώνες της Μόσχας είχαν διάρκεια μόλις δυο ημερών… Στην τρίτη, ότι «έκτισε» με κόπο τις δυο προηγούμενες το χάλασε στις δυο τελευταίες πούλες, όπου είχε επτά άστοχες βολές (21+22), για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 115/125 και να βρεθεί στην 57η θέση της βαθμολογίας.

Η «ιστορία» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Λάρνακας τον περασμένο Μάιο και των Πανευρωπαϊκών Αγώνων του προηγούμενου μήνα στο Μπακού επαναλήφθηκε στη Μόσχα αυτή τη φορά και όλοι ευχόμαστε να είναι η τελευταία… Ο δεύτερος διεθνής μας Χριστόφορος Κωνσταντινίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 104/125 και περιορίστηκε στην 126η θέση, ανάμεσα σε 147 σκοπευτές. Στον τελικό του τραπ πέρασαν αθλητές με 121/125 και 122/125.

Οι πρώτες απονομές των Παγκοσμίων Αγώνων Σκοποβολής είχαν χρώμα… ιταλικό. Οι Ιταλίδες αθλήτριες εξασφάλισαν τα χρυσά μετάλλια στην ατομική κατάταξη του τραπ γυναικών και νεανίδων, καθώς και στην ομαδική κατάταξη των νεανίδων, ανεβάζοντας την ιταλική σημαία τρεις φορές στο ψηλότερο κοντάρι της διοργάνωσης, ενώ εξασφάλισαν και δυο χάλκινα μετάλλια ένα στην ομαδική κατάταξη των γυναικών κι ένα στην ατομική κατάταξη των νενίδων.

Το χρυσό στο ομαδικό γυναικών κατέκτησαν οι Αμερικανίδες σκοπεύτριες και το αργυρό η ομάδα της Φιλανδίας. Στο τραπ γυναικών, η 25χρονη Τζέσικα Ρόσσι που πέρασε επικεφαλής στον τελικό με 73/75 εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο με 43/50 στη «μάχη» των μεταλλίων έναντι 41/50 της Αυστραλέζας Κάθριν Σκίνερς που περιορίστηκε στο αργυρό, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σουζάνα Στεφεσέκοβα από τη Σλοβακία που πέτυχε 32/40. Η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, με 59/75 περιορίστηκε στην 53η θέση ανάμεσα σε 67 αθλήτριες.

Αύριο θα ολοκληρωθεί το αγώνισμα του τραπ με τον αγώνα των «ζευγαριών», το νέο ολυμπιακό αγώνισμα Trap Mixed Team, όπου την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι διεθνείς σκοπευτές μας Ανδρέας Μακρής και η Γεωργία Κωνσταντινίδου. Οι δυο αθλητές μας που δεν κατάφεραν να καλύψουν τους στόχους τους στην ατομική κατάταξη, θα προσπαθήσουν σήμερα να ανασυνταχτούν και να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα είναι μια θέση στους ημιτελικούς και γιατί όχι σε ένα από τους δυο τελικούς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ