aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜετά τις επιτυχίες οι… ατυχίες!

Μετά τις επιτυχίες οι… ατυχίες!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΚ)

Το «ζεύγος» των ενηλίκων (Γιώργος Καζάκος-Κωνσταντία Νικολάου) ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 141/150 και για ένα δίσκο έχασαν την είσοδό τους στην τετράδα, για διεκδίκηση των μεταλλίων. Κάτι που εύκολα θα μπορούσε να συμβεί, αν ο Γιώργος δεν είχε την άτυχη στιγμή στη δεύτερη πούλα που είχε διπλή απώλεια στον βατήρα Νο4, ή η Κωνσταντία δεν είχε την άτυχη βολή στην τελευταία πούλα στο βατήρα Νο8, που θεωρείται εύκολος βατήρας. Για το χρυσό μετάλλιο διαγωνίστηκαν οι ομάδες της Ρωσίας (147/150) και της Γαλλίας (144/150) και για το χάλκινο η Τσεχία (143/150) με τη Μεγάλη Βρετανία (142/150).

Οι έφηβοι μας (Πέτρος Εγγλεζούδης-Αναστασία Ελευθερίου) που πριν από την τελευταία πούλα βρίσκονταν στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, «κλώτσησαν» την ευκαιρία να «κλειδώσουν» ένα μετάλλιο (τουλάχιστο αργυρό), αφού ο Πέτρος που βρισκόταν επικεφαλής με 49/50, στην τελευταία πούλα είχε τέσσερις απώλειες (21/50) και το «ζεύγος», με 138/150 βρέθηκε ισόβαθμο στην τρίτη θέση μαζί με την ομάδα της Σλοβακίας, με την οποία θα έδινε τη «μάχη» στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Για το χρυσό θα διαγωνίζονταν οι ομάδες της Γερμανίας (142/150) και της Ρωσίας (139/150). Οι τελικοί επρόκειτο να αρχίσουν το απόγευμα (17/9) στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Κύπρου).

Εν πάση περιπτώσει, και με αυτές τις ατυχίες (και εν αναμονή της έκβασης του αγώνα των εφήβων μας), χωρίς αμφιβολία, η φετινή αποστολή της ΣΚΟΚ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, έχει καταστεί η πιο πετυχημένη αποστολή της Ομοσπονδίας των τελευταίων χρόνων… Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί, τα τρόπαια και οι διακρίσεις των αθλητών μας.

Τα δύο αργυρά μετάλλια στο σκητ γυναικών και εφήβων, με την πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου και τον νεαρό Σωτήρη Ανδρέου, καθώς και τα τρία χάλκινα μετάλλια από τον έφηβο Πέτρο Εγγλεζούδη στο σκητ και τις Εθνικές μας ομάδες των Ανδρών και Εφήβων, μας βγάζουν μια «σούμα» πέντε μεταλλίων. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και την τεράστια επιτυχία του διεθνή σκοπευτή μας Δημήτρη Κωνσταντίνου που εξασφάλισε την Ολυμπιακή πρόκριση στο σκητ, και χωρίς να υπολογίσουμε και τις επιτυχίες των άλλων αθλητών μας που δεν ανέβηκαν στο βάθρο (Νιχάτ Ακτερζί, Κωνσταντία Νικολάου, Αναστασία Ελευθερίου) πάλι αβασάνιστα καταλήγουμε στο χαρακτηρισμό της πιο πετυχημένης αποστολής της ΣΚΟΚ των τελευταίων χρόνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ