aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜεσογειακοί Αγώνες: Ξεκίνημα με χάλκινο, η υπόλοιπη δράση

Μεσογειακοί Αγώνες: Ξεκίνημα με χάλκινο, η υπόλοιπη δράση

Το καλύτερο ξεκίνημα για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, η οποία κατάφερε να κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο καράτε με τον Μάρκο Τσαγγαρά στα -67 kg. Ο αθλητής μας κέρδισε με 5-4 στον μικρό τελικό τον Γάλλο πρωταθλητή Σαλμί. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κερδίζει μετάλλιο στο εν λόγω άθλημα σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Ένα κουβάρι μαζί

Αρκετοί Κύπριοι αθλητές βρέθηκαν στη κλειστή αίθουσα όπου γίνονταν οι αγώνες του κάρατε για να στηρίξουν την ομάδα μας. Μάλιστα στον μικρό τελικό με τον Μάρκο Τσαγγαρά και τον Γάλλο πρωταθλητή Σαλμί, η στήριξη των άλλων αθλητών μας προς τον Μάρκο ήταν τεράστια, καθώς με τον παλμό τους τον έσπρωξαν προς τη νίκη. Με το που έληξε ο αγώνας και ο αθλητής μας κέρδισε τον Γάλλο, έτρεξε προς την εξέδρα και όλοι αθλητές ένα κουβάρι μαζί πανηγύρισαν, αγκαλιάστηκαν και χάρηκαν αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Το δάκρυ του Βατυλιώτη

Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ένιωσε και ο Νικόλας Βατυλιώτης, ο προπονητής του διακριθέντα μας αθλητή. Όταν έληξε ο αγώνας οι δύο αγκαλιάστηκαν και χάρηκαν την μεγάλη αυτή επιτυχία, ενώ στα αποδυτήρια ο κόουτς δάκρυσε και ήταν έντονα συναισθηματικά φορτωμένος από χαρά και ικανοποίηση.

Η ηθική ικανοποίηση του προέδρου

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Μάρκου, είχαμε μια μικρή κουβέντα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, κ. Ανδρέα Βασιλείου, ο οποίος μας εξομολογήθηκε τη δική του ιστορία και την ηθική ικανοποίηση που πήρε από τη διάκριση του αθλητή μας. Ο κ. Βασιλείου όταν ήταν αθλητής του καράτε πλησίασε δύο φορές στην κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1997 και το 2001, όμως έχασε στις λεπτομέρειες και ταυτόχρονα έχασε το σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης του ΚΟΑ. Έτσι με το που κέρδισε ο Τσαγγαράς, ο ίδιος ένιωσε ηθική ικανοποίηση για το πρώτο μετάλλιο που πήραμε στο καράτε σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Η υπόλοιπη δράση

Ακόμη πέντε αθλητές είχαμε σήμερα στο καράτε, οι οποίοι ρίχτηκαν στην μάχη. Πλησιάσαμε σε δύο ακόμη χάλκινα μετάλλια με την Αριάννε Μίλες Γκονζάλες στα -55 kg, η οποία στον πρώτο της αγώνα έχασε με 7-1 από την Αιγύπτια Γιουσέφ. Όμως μέσω ρεπεσάζ, αγωνίστηκε ξανά, λόγω του ότι η Αιγύπτια πέρασε στον τελικό. Στο δεύτερο της αγώνα η Γκονζάλες κέρδισε την Μαροκινή με προβάδισμα στην ισοπαλία 2-2, λόγω του ότι σκόραρε πρώτη και πέρασε στον μικρό τελικό. Εκεί αντιμετώπισε την Τουρκάλα πρωταθλήτρια Τουγκμπά, από την οποία έχασε στην ισοπαλία 0-0, λόγω του οι κριτές αποφάσισαν ότι η αντίπαλος ήταν πιο επιθετική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκονζάλες αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες με θλάση, όμως έκανε το καλύτερο που μπορούσε και κατέκτησε την 5η θέση.

Από εκεί και πέρα η άλλη μας αθλήτρια, η οποία έφτασε στους μικρούς τελικούς ήταν η Άνθη Στυλιανού στα -61 kg. Αρχικά κέρδισε στον πρώτο της αγώνα 2-0 την Κοσοβανή πρωταθλήτρια Ράμα, όμως μετά έχασε από την Αλγερινή αθλήτρια Μίντι με 3-0. Εντούτοις επειδή η πρωταθλήτρια Αλγερίας πέρασε στον τελικό, η Στυλιανού πέρασε μέσω ρεπεσάζ στα προημιτελικά για την τρίτη θέση. Εκεί κέρδισε την Ανδορινή αθλήτρια Φερνάντες, καθώς υπερτερούσε στην ισοπαλία 2-2 γιατί σκόραρε πρώτη. Στον μικρό τελικό έχασε από την Ιταλίδα Μανγκιακάπρα με 5-0 και τερμάτισε στην 5η θέση.

Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές μας ήταν ο Χρίστος Θεοπέμπτου στα -60 kg, ο οποίος έχασε στον πρώτο αγώνα με ισοπαλία 0-0, που υπερτερούσε ο αντίπαλος λόγω πιο επιθετικής τακτικής, όπως αποφάσισαν οι κριτές. Ακόμη ένας αθλητής μας ήταν ο Παναγιώτης Λοϊζίδης, ο οποίος έχασε στον πρώτο του αγώνα με 5-0 από τον Αλγερινό πρωταθλητή Ζάιντ, ο οποίος πέρασε στον τελικό. Έτσι ο αθλητής μας αγωνίστηκε μέσω ρεπεσάζ για τα προημιτελικά για την 3η θέση, όμως έχασε από τον Βόσνιο Χαμζά με 4-0. Έτσι τερμάτισε 7ος.

Ακόμη μία αθλήτρια ήταν η Ειρήνη Κοντού, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο της αγώνα, καθώς έχασε με 1-0 από την Σλοβενίδα Χαρμπέλ.

Δράση Τρίτης

Η προσπάθεια της ομάδας καράτε συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αυτή την Τρίτη (27/06) με τους Ματθαίο Στυλιανού στα +84kg, και Δημήτρη Δημητριάδη στα -84kg η ώρα 12:40 για Κύπρο και 10:40 τοπική ώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ