aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜεγάλη επιτυχία του «Swim out in the open»!

Μεγάλη επιτυχία του «Swim out in the open»!

Η αρχική ιδέα μιας μικρής παρέας να πραγματοποιήσει μια κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, και να μαζέψει ένα χρηματικό ποσό για καλό σκοπό μεγάλωσε, ξανοίχτηκε και επέφερε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας. Στις 4 Νοεμβρίου το πρωί 43 κολυμβητές και κολυμβήτριες, κολύμπησαν στη θάλασσα της Λεμεσού στην περιοχή Harmony Bay Hotel. Η δράση αυτή αγκαλιάστηκε από το κοινό και επέφερε στο Ειδικό Σχολείο το ποσό των 18.180 που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Το σχολείο αριθμεί 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες ηλικίας 10-21, από όλη τη Λευκωσία και το προσωπικό του είναι προσηλωμένο στο εξής όραμα: «Να εργαζόμαστε συλλογικά, με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα, προωθώντας τη σφαιρική ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αναγκών του κάθε ατόμου, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωσή του ως προς: Α) Την ευημερία και ποιότητα ζωής. Β) Την αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίηση. Γ) Την κοινωνική ένταξη.

Στην εκδήλωση κολυμβητές αγωνιστικού επιπέδου, τριαθλητές, κολυμβητές αναψυχής, αλλά και άπειροι κολυμβητές όπως την Έλενα Πουλλή (μητέρα παιδιού που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας), από όλη την Κύπρο έδωσαν το παρών τους για καλό σκοπό. Κάθε ένας από αυτούς δοκίμασε αποστάσεις από 680μ μέχρι και 4900μ, και μέσω της προσπάθειας τους μάζεψαν χρήματα από τους προσωπικούς τους «υποστηρικτές». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αξιότιμος δήμαρχος Λ/σίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ήταν παρών, και με άριστη κολύμβηση κάλυψε απόσταση 3400μ. Η συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μέσω των «υποστηρικτών» του τη συλλογή των περισσότερων χρημάτων της εκδήλωσης.

Το «Swim out in the open» λειτούργησε όχι μόνο ως χρηματική βοήθεια στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου αλλά έδωσε και το μήνυμα ότι η ευαισθησία πολιτών του νησιού μας μπορεί να στηρίξει το έργο της Πολιτείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μεταφέρεται σε όλους όσοι βρήκαν τον χρόνο να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, και στήριξαν την εκδήλωση αυτή, είτε μέσω εισφοράς, είτε μέσω εργασίας, είτε μέσω συμμετοχής στην κολύμβηση.

Την εκδήλωση στήριξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, με τη συνοδεία σκάφους κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Ευχαριστίες στην εταιρεία Grant Thornton, όπου ήταν ο Μέγας χορηγός, στο ξενοδοχείο Harmony Bay στη Λεμεσό, στον χορηγό Επικοινωνίας Goal.com.cy – Goal Κύπρου – Active Radio, και σε καλούς φίλους εθελοντές.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το γυμναστήριο 3dfts (f/3dfts στη Λευκωσία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ