aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜεγάλες διοργανώσεις φέρνει το 2023 για την Activate Cyprus

Μεγάλες διοργανώσεις φέρνει το 2023 για την Activate Cyprus

Νέα χρονιά, καινούργιες προκλήσεις για την Activate Cyprus, πρωτοπόρο εταιρεία στον ποδηλατικό, τριαθλητικό και ευρύτερα αθλητικό τουρισμό με έδρα την Τόχνη. Στο καλεντάρι υπάρχουν γι’ ακόμη μία χρονιά σημαντικοί αγώνες που αναμένεται και να προσελκύσουν αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Εξ αρχής πρόθεση της Activate ήταν η Κύπρος να γίνει γνωστή διεθνώς στην ποδηλατική κοινότητα. «Πάντα επιδίωξή μας είναι να οργανώνουμε ωραίους και ασφαλείς αγώνες, για να προσελκύουν όλο και περισσότερους αθλητές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Activate Cyprus κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου, ο οποίος συμπληρώνει πως στόχο είναι χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνουν οι διοργανώσεις.

Τα event της Activate Cyprus συνεισφέρουν στον τουρισμό του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσω των διοργανώσεων σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας, γίνεται η καλύτερη διαφήμιση.

Για παράδειγμα στο Cyprus Gran Fondo, που ο κ. Χατζηϊωάννου χαρακτηρίζει ως το highlight της χρονιάς, αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος περίπου 400 αθλητές από 30 χώρες.

Cyprus Gran Fondo / 31 Mαρτίου-2 Απριλίου

Ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας πραγματοποιείται από το 2013, τότε ως Volkswagen Cyprus Cycling Tour, και από το 2017 περιλαμβάνεται στο διεθνές καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series. Οι διαγωνιζόμενοι τοποθετούνται σε δύο κατηγορίες: Expert για αθλητές και Sportive για αθλούμενους, με τις διαδρομές να έχουν επίκεντρο την Πάφο. Στους συμμετέχοντες στην κατηγορία Expert προσφέρεται η ευκαιρία για πρόκρισή τους στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Gran Fondo που το 2023 θα γίνει στη Γλασκόβη (4-7 Αυγούστου). Στα πλαίσια του Cyprus Gran Fondo, για δεύτερη χρονιά, θα διεξαχθεί και το Cyprus Medio Fondo, που είναι μικρότερη διαδρομή με λιγότερες απαιτήσεις.

«0-2000 Challenge» / 10-11 Ιουνίου

Από το 2013 χρονολογείται και η ποδηλατική ανάβαση «0-2000 Challenge», η μεγαλύτερη αγωνιστική ανάβαση στην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν από την επιφάνεια της θάλασσας (Λεμεσό) και φθάνουν στο ψηλότερο σημείο της Κύπρου, τον Όλυμπο (1.952μ), αφού διανύσουν 63 απαιτητικά χιλιόμετρα περνώντας από Κολόσσι, Φράγμα Κουρή, Λόφου, Πέρα Πέδι και Πλάτρες.

Στο πρόγραμμα υπάρχει και ο μικρότερος αγώνας «0-1000», στον οποίο η απόσταση που χρειάζεται να διανύσουν οι αθλητές είναι 49.5χλμ και η ανάβαση σαφώς μικρότερη.

Τhe Pafos Triathlon / 30 Aπριλίου

Το τρίαθλο Πάφου έχει καθιερωθεί ως η διοργάνωση στην οποία αναδεικνύονται οι Πρωταθλητές Κύπρου στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών Ολυμπιακής Αποστασης. Αποτελείται από δύο διαδρομές: Σπριντ που απαιτεί 750μ Κολύμβηση, 20χλμ Ποδηλασία και 5χλμ Τρέξιμο, και την Ολυμπιακή όπου οι συμμετέχοντες διανύουν διπλάσιες αποστάσεις.

Ο3 ΟlympusMan / 4 Νοεμβρίου

Για ένατη σερί χρονιά θα λάβει χώρα το Ο3 ΟlympusMan, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο απαιτητικούς αγώνες τριάθλου στον κόσμο και εντάσσεται στην κατηγορία Extreme Triathlon (Half Ironman).

Στον αγώνα οι αθλητές καλούνται να καλύψουν απόσταση 107χλμ (1.9χλμ κολύμβηση, 84χλμ ποδηλασία και 21χλμ τρέξιμο), ξεκινώντας από την περιοχή Μπάνια στην Πάφο και καταλήγοντας στην πλατεία Τροόδους, έχοντας ανέβει έως τον Όλυμπο στα 1952μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα, γι’ ακόμη μία χρονιά, θα λάβουν χώρα και το Xtreme O3 OlympusMan, για τους πιο τολμηρούς, αλλά και το O3 OlympusMan – Trail Run που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διαγωνιστούν μόνο στο τρέξιμο.

Άλλες τέσσερις διοργανώσεις

Η πρώτη φετινή πρόκληση ενώπιον της Activate Cypurs είναι οι διεθνείς αγώνες γυναικών «Aphrodite International Cycling Races» που θα πραγματοποιηθούν 4-11 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητριών και ομάδων ποδηλασίας.

Τη εβδομάδα 9-16 Απριλίου θα γίνει το πρωτοποριακό Bedrock Gravelfest Cyprus 2023, ένας αγώνας – φεστιβάλ που πέραν της ποδηλασίας εκτός του δρόμου, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή κουζίνα και κουλτούρα.

Στις 28 Μαΐου θα γίνει το Τρίαθλο στον Μαζωτό, που είναι απόστασης σπριντ τριάθλου (750μ. κολύμπι, 20χλμ ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο) και περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Activate Cyprus θα διοργανώσει φέτος για τρίτη χρονιά το Tylliria Cycling Tour 2023 το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου. Ο ποδηλατικός αυτός αγώνα είναι απόστασης 93χλμ, με το πρώτο μισό της διαδρομής να έχει απαιτητικές αναβάσεις (συνολικά 2.500μ). Επίσης φέτος θα διεξαχθεί και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το activatecyprus.com και ακολουθείστε την στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

  • facebook.com/ActivateCyprus
  • instagram.com/activate_cyprus
  • twitter.com/ActivateCyprus

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ