aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε τρεις αθλητές στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Φρίουλι της Ιταλίας

Με τρεις αθλητές στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Φρίουλι της Ιταλίας

Τρεις αθλητές περιλαμβάνονται στην αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα λάβει μέρος στο 16o Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Nέων (ΕΥΟF). Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή, από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου στην επαρχία Φρίουλι-Βενέτσια-Τζιούλια της Ιταλίας.

Την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκροτούν οι Δημήτρης Παπαθεοδότου (Αρχηγός αποστολής), ο προπονητής Μίλαν Μάτιτς (Αλπικό Σκ), ο προπονητής Σεργκέι Κομόλοφ (Καλλιτεχνικό Πατινάζ) και οι αθλητές Άντρεα Λοΐζίδου (Αλπικό Σκι), Νικόλας Παπαχριστοφόρου (Αλπικό Σκι) και Στεφανία Γιακόβλεβα (Καλλιτεχνικό Πατινάζ).

Η αποστολή βρέθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο και παρέλαβε το αθλητικό υλικό, στην παρουσία του Αντιπροέδρου της ΚΟΕ κ. Γιώτη Ιωαννίδη, ο οποίος κάλεσε τους αθλητές να εκπροσωπήσουν επάξια την Κύπρο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα. Τα όσα αφορούν στη συμμετοχή των μελών της αποστολής παρουσίασε ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Παναγίδης.

Αναλυτικά οι μέρες και τα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος οι τρεις αθλητές μας είναι τα εξής:

Αλπικό Σκι / Super Giant Slalom, Νικόλας Παπαχριστοφόρου (23/1)

Αλπικό Σκι / Super Giant Slalom, Άντρεα Λοΐζίδου (24/1)

Αλπικό Σκι / Giant Slalom, Νικόλας Παπαχριστοφόρου (25/1)

Figure Skating, Στεφανία Γιακόβλεβα (26/1)

Αλπικό Σκι / Giant Slalom, Άντρεα Λοΐζίδου (26/1)

Figure Skating, Στεφανία Γιακόβλεβα (27/1)

Αλπικό Σκι / Slalom, Νικόλας Παπαχριστοφόρου (27/1)

Αλπικό Σκι / Slalom, Άντρεα Λοΐζίδου (28/1)

Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος νεαροί αθλητές ηλικίας 14-18 ετών. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Αγώνων υπάρχουν δώδεκα αθλήματα που είναι: Αλπικό Σκι, Biathlon, Cross Country, Κέρλινγκ, Παγοδρομίες, Free Style Σκι, Χόκεϊ επί Πάγου, Nordic Combined, Short Track Speed Skating, Άλμα Σκι, Ski Mountaineering, και Snowboard.

Στο Φρίουλι η Κλέα Παπαέλληνα

Στο Φρίουλι θα βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (Culture & Education) των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κα Κλέα Παπέλληνα η οποία έχει υπό την επιβλεψη της το πρόγραμμα European Young Olympic Ambassador (EYOA) που στοχεύει στην ενίσχυση των Ολυμπιακών αξιών μεταξύ των νεαρών αθλητών.

Κατά τη διάρκεια του Χειμερινού EYOF 2023 στο Φρίουλι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη φορά από το 2016. Το πρόγραμμα EYOA επενδύει σε μια ομάδα νέων που εμπνέονται από τον αθλητισμό και τις Ολυμπιακές αξίες και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης νεαρών πρεσβευτών για τη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Το φετινό πρόγραμμα EYOA έχει συγκεντρώσει 25 νέους που μοιράζονται το ίδιο πάθος, ενέργεια, κίνητρο και στοχεύουν να εμπνεύσουν ώστε οι νέοι αθλητές να ακολουθούν τις Ολυμπιακές αξίες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Στο Φρίουλι την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Νεαρή Πρεσβευτής Θάλεια Αρμεύτη, η οποία έλαβε μέρος στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση που έγινε πέρσι στο Βουοκάτι της Φινλανδίας ως αθλήτρια του Αλπικού Σκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ