aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε τον Ταλιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με τον Ταλιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με τον Αλέξανδρο Ταλιώτη συμμετέχει η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων/νέων που διεξάγεται στην Πολωνία. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την κορυφαία διοργάνωση και συγκεντρώνουν τους καλύτερους αθλητές κάθε χώρας.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος αγωνίζεται στις 13 & 14 Απριλίου, στην κατηγορία νέων και εφήβων. Κατέχει την 75η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αφού κατάφερε να βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε. Αναλυτικά οι επιδόσεις του φέτος στο εξωτερικό ήταν 14ος στην Αυστρία, 79ος στην Ουγγαρία, 87ος στην Γερμανία, 39ος στην Φινλανδία και 49ος στον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία.

Με αυτά τα αποτελέσματα και την κατάκτηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος εφήβων στην Κύπρο, πέτυχε άξια την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φιλοδοξεί για μια καλή αγωνιστική παρουσία. Δίπλα του ο ομοσπονδιακός προπονητής Γεώργιος Παυλίδης, ο οποίος δουλεύει μαζί του τα τελευταία 2 χρόνια.

Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό η ομοσπονδία συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές της Εθνικής και τα σωματεία μέλη της. Όπως και το 2018 έτσι και φέτος, αθλητές και σωματεία μέλη της ομοσπονδίας επιχορηγήθηκαν με αθλητικό υλικό που θα καλύψει μερικώς τις ανάγκες εκμάθησης του αθλήματος. Η ομοσπονδία αριθμεί 4 σωματεία μέλη, 2 στη Λευκωσία, 1 στη Λάρνακα και 1 στη Λεμεσό.

Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από πρωτοβουλίες του τεχνικού συμβούλου Ηρακλή Εμμανουηλίδη, ο οποίος συνέταξε και υπέβαλε ένα αναλυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας, έχει εγκριθεί επιπλέον επιχορήγηση αθλητικού υλικού, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα σωματεία μας.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα στη Λευκωσία

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων στην Λάρνακα, που σηματοδότησε την έναρξη τμημάτων ξιφασκίας στην πόλη, σειρά πήρε η Λευκωσία. Το πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στις αθλητικές του εγκαταστάσεις το Σάββατο 20/4/2019. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί και οι τελικοί των αγωνισμάτων στις 13:00 το μεσημέρι. Πληροφορίες-ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΞ www.fencing.org.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ