aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε «γυναικείες» βολές ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Με «γυναικείες» βολές ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Με τους πρώτους 75 δίσκους του σκητ γυναικών, ξεκινούν σήμερα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, οι αγώνες του πρώτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σήμερα θα ριχτούν στη «μάχη» της διάκρισης 52 αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις Κύπριες. Οι διεθνείς μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου, θα αγωνιστούν για τα μετάλλια της διοργάνωσης, ενώ η νεάνιδα Αναστασία Ελευθερίου αγωνίζεται για διεκδίκηση MQS (ολυμπιακά όρια). Ο αγώνας του σκητ γυναικών θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο με τους τελευταίους 50 δίσκους, τη διεξαγωγή του τελικού και την απονομή των επάθλων στις νικήτριες, ενώ αύριο θα ξεκινήσει και ο αγώνας του τραπ γυναικών.

Τελετή έναρξης

Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στους χώρους του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου, στην παρουσία της ηγεσίας του κυπριακού αθλητισμού και αξιωματούχων της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF. Στη διάρκεια της τελετής, παρουσιάστηκαν οι σημαίες των 62 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες και έγινε η έπαρση της κυπριακής σημαίας και της σημαίας της ISSF.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος ευχαρίστησε τη Διεθνή Ομοσπονδία για την παραχώρηση άλλης μιας κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης στη χώρα μας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και των αξιωματούχων της κυπριακής σκοποβολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έθεσε τους αγώνες υπό την αιγίδα του.

Ευχαρίστησε επίσης και καλωσόρισε τις ξένες αποστολές στις οποίες ευχήθηκε καλή διαμονή στο νησί μας και κάθε επιτυχία στους αγώνες. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, το μέλος του ΚΟΑ Δώρα Κυριάκου εκ μέρους του προέδρου του Οργανισμού και ο Τεχνικός Επιθεωρητής των Αγώνων Μοχάμεντ Γουατάν εκ μέρους του προέδρου της ISSF, Βλαδιμίρ Λίσιν. Τον χαιρετισμό του Προέδρου Αναστασιάδη, μετέφερε στην τελετή ο Σύμβουλος του επί αθλητικών θεμάτων Φοίβος Ζαχαριάδης.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι άλλοι ομιλητές συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για την ανάληψη της κορυφαίας αυτής σκοπευτικής διοργάνωσης και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι χάρη στην εμπειρία των στελεχών της Ομοσπονδίας αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και οι ξένοι αθλητές και παράγοντες, για άλλη μια φορά θα αισθανθούν την ζεστή κυπριακή φιλοξενία. Συγχάρηκαν επίσης τους Κύπριους αθλητές της σκοποβολής για τις μεγάλες διακρίσεις τους και τους ευχήθηκαν παρόμοιες διακρίσεις και σ’ αυτή τη διοργάνωση.

Την «παράσταση» στην τελετή έναρξης έκλεψε το καλλιτεχνικό μέρος και ιδιαίτερα ο χορευτής Ντίνος Τταντής, ο οποίος εντυπωσίασε τους ξένους με το χορό των ποτηριών, όπου σήκωσε στο κεφάλι του έξι «πατούς» με ποτήρια και μια μπουκάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ