aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε δύο διαδρομές άνοιξε το Cyprus Grand Fondo

Με δύο διαδρομές άνοιξε το Cyprus Grand Fondo

Με μια μεγάλη επιτυχία για τα κυπριακά χρώματα άνοιξε την Παρασκευή (24/3) η αυλαία του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen, του πιο μεγάλου αγώνα Road Cycling που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Ο Αντρέας Μιλτιάδης της Elite Cycling έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στην ατομική χρονομέτρηση, παίρνοντας ταυτόχρονα και το εισιτήριο για τον τελικό των Gran Fondo, τον προσεχή Αύγουστο στο Albi της Γαλλίας.

Πρώτη στις γυναίκες η Μαλτέζα Michelle Vella Wood. Πρόκειται για έναν από τους 19 γύρους  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UCI). Εκκίνησαν 342 ποδηλάτες από τους 351 που δήλωσαν συμμετοχή, εκπροσωπώντας 24 χώρες και των πέντε ηπείρων του πλανήτη. Το Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του 2017 που δίνει πρόκριση για τον τελικό των Gran Fondo. Εξ ου και το ενδιαφέρον είναι αυξημένο.

Κατά την πρώτη αγωνιστική ημέρα οι ποδηλάτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, τους Experts που χρονομετρήθηκαν ατομικά σε μια διαδρομή 27.6χλμ και την Sportive όπου ακολούθησαν μια σαφώς ευκολότερη διαδρομή μήκους 95.5χλμ. Τα 2/3 των διαγωνιζόμενων επέλεξαν την ατομική χρονομέτρηση που έδινε και τα πρώτα εισιτήρια για το Albi.

Πρώτος έκοψε το νήμα στην Sportive o Ρώσος Andrey Nosov ακολουθούμενος από  τον συμπατριώτη του Stepan Vakhmin. Οι δύο τους ακολούθησαν τρελό ρυθμό και παρότι συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν και να αποκομίσουν  τραύματα, εντούτοις τερμάτισαν πρώτοι. Τρίτος ο Tobias Jones από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτη στις γυναίκες η Polina Razbitskaya από τη Ρωσία. Περίπου το 30% των διαγωνιζόμενων είναι Ρώσοι.

To Σάββατο (25/3) η εκκίνηση και τερματισμός του χρονομετρημένου κομματιού είναι στα Κούκλια με διέλευση από Αρχιμανδρίτα, Δορά, Άρσος και ένα γρήγορο πέρασμα από την Κοιλάδα του Διάριζου.

Την Κυριακή (26/3) οι ποδηλάτες ξεκινούν από την Πάφο με κατεύθυνση την Πέγεια, πριν ανέβουν σε Κάθηκα, Κρίτου Τέρα και Στρουμπί, για να τερματίσουν στην Τσάδα. Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν το μεσημέρι της Κυριακής (26/3) στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Η τελετή έναρξης έγινε το βράδυ της Πέμπτης (23/3) μπροστά στο μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου, στην παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιώργου Αποστόλου. Ακολούθησαν pasta party, με τους ποδηλάτες να παίρνουν γερή δόση υδατανθράκων, ενόψει του δύσκολου αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ