aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε 32 βαθμούς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ο Τζιωρτζής

Με 32 βαθμούς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ο Τζιωρτζής

Στο μικρό κλαμπ των λίγων Κύπριων οδηγών που έχουν ολοκληρώσει ένα διεθνές (πιστοποιημένο από την FIA) πρωτάθλημα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού -χωρίς μάλιστα κάποιος αγώνας του να διεξάγεται στην Κύπρο- ανήκει πλέον ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Ο 19χρονος πιλότος της SMP Racing συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον έβδομο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος SMP Formula 4 NEZ Certified by FIA που έγινε στην πίστα του Ahvenisto, στη Φιλανδία.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητικό, καθώς στις δύο πρώτες κούρσς του τριημέρου ο Βλαδίμηρος ξεκινούσε εκτός 10άδας, για να τερματίσει 12ος και 13ος, αντίστοιχα, σε μια πίστα όπου το προσπέρασμα ήταν σχεδόν αδύνατο. Στον τελευταίο αγώνα, όπου εκκινούσε έβδομος, είχε την ατυχία να κτυπηθεί από τον Xavier Lloveras πάνω στην πρώτη στροφή, με καθαρή ευθύνη του Ισπανού. Καθώς ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που ο Κύπριος οδηγός πέφτει θύμα του Ισπανού, υπεβλήθη διαμαρτυρία στους διοργανωτές.

roud-7-ahvenisto-review-2Παίρνοντας βαθμούς σε τέσσερις από τους επτά γύρους, ο Βλαδίμηρος όχι απλά συμμετείχε και ολοκλήρωσε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος, αλλά μάζεψε και 32 βαθμούς. Έτσι κατετάγη 12ος, ανάμεσα σε 21 οδηγούς από Ρωσία, Φιλανδία, Ολλανδία και Ισπανία. Το βράδυ της Κυριακής (11/9), σε πολύ ευχάριστο κλίμα, έγινε στην πόλη Hameenlina, όπου βρίσκεται και η πίστα, η τελετή απονομών του πρωταθλήματος, το οποίο κέρδισε ο Ολλανδός Richard Verschoor της Red Bull Junior Team, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Jarno Opmeer και τρίτο το Ρώσο Alexander Vartanyan.

«Ξέρω πως όλο αυτό που έγινε φέτος είναι μια μεγάλη επιτυχία, για τα δεδομένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο. Όμως, θέλω να είμαι ειλικρινής: περίμενα λίγο καλύτερη συγκομιδή. Είχα την ταχύτητα για να το πετύχω, όμως διάφορες ατυχίες, όπως το ιατρικό θέμα στο Σότσι ή τα κτυπήματα στους τελευταίους δύο αγώνες, κόστισαν πόντους» λέει ο Τζιωρτζής.

Και συνεχίζει: «κέρδισα πάρα πολλά. Τεράστιες εμπειρίες, μεγάλη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Πρέπει τώρα να κτίσουμε πάνω σε αυτά για το μέλλον και ιδιαίτερα το 2017. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς και την ομάδα μου, την SMP Racing, που πίστεψαν σε εμένα, τους ανθρώπους του πρωταθλήματος για την πολύτιμη βοήθεια και όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μου».

roud-7-ahvenisto-review-3Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ο Βλαδίμηρος είχε για χορηγούς τα λιπαντικά Eneos Motor Oil που εισάγει στην Κύπρο η Psaltis Auto Parts, την INTERTAXAUDIT και την ALCO Filters, ενώ τον υποστήριξαν η Eurofast, το Global College, τα εστιατόρια Akakiko, τα KS Tools, τα καταστήματα PetroSports και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Ταξιδιωτικές διευκολύνσεις παρείχε το γραφείο Michaelangelo.

Οι πολύ ενθαρρυντικές εμφανίσεις και η ταχύτητα του Βλαδίμηρου έχουν εκτιμηθεί δεόντως από την SMP Racing, αθλητικός διευθυντής της οποίας είναι ο πρώην άσος της Formula 1, Μίκα Σάλο. Η ρωσική ομάδα έχει ήδη προτείνει στον Κύπριο πιλότο την ανανέωση της συνεργασίας τους και για το 2017, κάτι που θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων με τον καταρτισμό και του αγωνιστικού προγράμματος του Βλαδίμηρου, τόσο για το υπόλοιπο του 2016 όσο και για του χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ