aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε 143 αθλητές σε 11 αγωνίσματα στο Σαν Μαρίνο

Με 143 αθλητές σε 11 αγωνίσματα στο Σαν Μαρίνο

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε την αποστολή, το πρόγραμμα και τους στόχους της Κυπριακής ομάδας για τους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα γίνουν στο Σαν Μαρίνο, από 29 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος εννέα χώρες που είναι η διοργανώτρια Σαν Μαρίνο, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, το Μονακό, η Μάλτα, η Ανδόρρα, το Μαυροβούνιο, και το Λίχνενσταϊν.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε έντεκα από τα δώδεκα αθλήματα (εκτός από μπόουλς) με 143 αθλητές, 82 άνδρες και 61 γυναίκες. Στους αγώνες θα δώσουν το παρών περίπου 900 αθλητές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Η αποστολή μας θα μεταβεί στο Σαν Μαρίνο με ναυλωμένη πτήση που θα αναχωρήσει την Κυριακή (23.15) και θα επιστρέψει στη Λάρνακα τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (06.55). Επικεφαλής της κυπριακής αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης και αρχηγός αποστολής η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ, Όλγα Πιπερίδου.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης παρουσιάζοντας σύντομο ιστορικό των κυπριακών συμμετοχών στους αγώνες, σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε υποτίμηση της σημασίας και του επιπέδου των αγώνων: «Ο στόχος της κατάκτησης της 1ης θέσης, είναι δύσκολος, αλλά και εφικτός. Δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Θέλουμε η αποστολή να τιμήσει και να προβάλει την πατρίδα μας, με την όλη της παρουσία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Έχουμε την πεποίθηση ότι όλοι όσοι μετέχουν στην αποστολή θα επιδείξουν άψογη συμπεριφορά και θα αναδείξουν τις Ολυμπιακές Αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού και του Ευ Αγωνίζεσθαι εντός των αγωνιστικών χώρων».

Η Όλγα Πιπερίδου ανέφερε με τη σειρά της ότι για άλλη μια φορά κύριοι αντίπαλοι στην προσπάθεια κατάκτησης της 1ης θέσης θα είναι η Ισλανδία (κυρίως) και το Λουξεμβούργο: «Φέτος σε συνεργασία με τον ΚΟΑ ο θεσμός των κινήτρων επανέρχεται και δίνει μικρό οικονομικό κίνητρο στους αθλητές για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Υπάρχουν αρκετές απουσίες πρωταθλητών μας κυρίως στο Στίβο, στα υπόλοιπα αθλήματα θεωρούμε ότι συμμετέχουμε με τους καλύτερους αθλητές που μπορούν αυτή τη στιγμή να συμμετάσχουν. Από τη στιγμή που οι ΑΜΚΕ αποτελούν αγώνες με τους οποίους αναδεικνύεται και αξιολογείται το αθλητικό επίπεδο της χώρας, δεν μπορούμε να θέσουμε ως στόχο μικρότερο της κατάκτησης της 1ης θέσης στον πίνακα των μεταλλίων. Ωστόσο, σήμερα, ο στόχος αυτός δεν είναι θα είναι εύκολα εφικτός».

Στην τελετή έναρξης των αγώνων θα δώσει το παρών του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, υπό την αιγίδα της οποίας τελείται η διοργάνωση. Στο πλαίσιο των αγώνων θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση των ΑΜΚΕ, όπου την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας, Χαράλαμπος Λόττας. Στο Σαν Μαρίνο θα παρευρεθεί επίσης και ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Δημήτρης Λεοντής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΑΜΚΕ.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων μικρός αριθμός αθλητών μας θα παρακαθήσει στις ενιαίες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου και για το σκοπό αυτό θα συνοδεύσει την αποστολή στο Σαν Μαρίνο, η επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Κάλλη Χατζηιωσήφ. Η αποστολή συνοδεύεται από 5μελή αποστολή του ΡΙΚ, και τριμελή δημοσιογραφική ομάδα (δύο δημοσιογράφους και μία φωτογράφο). Για πρώτη φορά οι αγώνες θα καλύπτονται διαδικτυακά από την AlfaSports TV που θα είναι στο Σαν Μαρίνο με το δικό της συνεργείο.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΛΟ
1. Αντισφαίριση 2 2 4
2. Επ.. Αντισφαίριση 2 2 4
3. Καλαθόσφαιρα 12 12 24
4. Κολύμβηση 6 5 11
5. Μπιτς βόλει 2 2 4
6. Πετόσφαιρα 12 12 24
7. Ποδηλασία 6 1 7
8. Στίβος 22 15 37
9. Σκοποβολή 8 4 12
10. Τζούντο 4 4
11. Τοξοβολία 6 6 12
ΣΥΝΟΛΟ 82 61 143

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ