aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜατσάγκος και Κουκουμά κέρδισαν την ποδηλατική ανάβαση «0-2.000»

Ματσάγκος και Κουκουμά κέρδισαν την ποδηλατική ανάβαση «0-2.000»

Ο διεθνής Κύπριος ποδηλάτης Αλέξανδρος Ματσάγκος και η ποδηλάτρια Ελένη Κουκουμά ήταν οι νικητές του διήμερου ποδηλατικού αγώνα ανάβασης «0–2.000», με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του Troodos Sport Festival. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου με αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

Ο Ματσάγκος κάλυψε δεύτερος τόσο τη διαδρομή του Σαββάτου (05/6) από τη Λεμεσό έως τον Όλυμπο και πρώτος αυτήν της Κυριακής (06/6) από τον Καλοπαναγιώτη στον Όλυμπο. Την πρώτη διαδρομή είχε κερδίσει ο Ρώσος επαγγελματίας ποδηλάτης Ilnur Zakarin ο οποίος προετοιμάζεται στην Κύπρο, αλλά δεν έλαβε μέρος στη δεύτερη ημέρα.

Δεύτερος γενικής ήταν ο Κωνσταντίνος Παυλίδης και τρίτος ο Ilya Slepov από τη Ρωσία. Στις Γυναίκες πίσω από την Κουκουμά ήταν η Γιώτα Χαπούπη. Το Σάββατο (05/6) είχε κερδίσει η Αnna Bicksa που δεν αγωνίστηκε την Κυριακή.

Το Σάββατο (05/6) έγινε επίσης η ανάβαση «0-1.000» με εκκίνηση από το My Mall της Λεμεσού και τερματισμό μετά το Πέρα Πεδί , στα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Διαγωνίστηκαν κυρίως νεαροί αθλητές. Οι τρεις πρώτοι ήταν – κατά σειρά – οι Παναγιώτης Νικηφόρου, Αλέξανδρος Κολόμπος και Αλεξάνδρα Σαφείρη.

Συνολικά πήραν εκκίνηση 156 αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης και 50 στη δεύτερη τόσο από την Κύπρο όσο και από άλλες χώρες.

O αγώνας είχε έντονο τουριστικό ενδιαφέρον καθώς προσέλκυσε για διανυκτέρευση στο Τρόοδος πολλούς αθλητές και τις οικογένειες τους, ενώ μέσα από την πανέμορφη διαδρομή και των δύο ημερών ανέδειξε τα πανέμορφα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους.

Η ανάβαση «0 – 2.000» διεξάγεται ανελλιπώς από το 2013 και είναι ο σημαντικότερος αγώνας ποδηλατικής ανάβασης στην Κύπρο, ενώ περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το Troodos Sport Festival διοργανώνουν από κοινού η Activate Cyprus και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, με χορηγό φιλοξενίας το Troodos Hotel το οποίο πρόσφερε ειδικές τιμές διαμονής στους αθλητές και στις οικογένειες τους και 25% έκπτωση στην ενοικίαση ποδηλάτου από το bike center του ξενοδοχείου έως 10 Ιουνίου.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η ασφαλιστική Atlantic, τα συμπληρώματα NAMED SPORT και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠΟ καθώς τόσο ο αγώνας «0-2.000» όσο και αυτός της Ορεινής Ποδηλασίας στις 19 Ιουνίου περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ