aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜαταιώνεται το Skoda Cyprus Gran Fondo

Ματαιώνεται το Skoda Cyprus Gran Fondo

Η μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19 στην Κύπρο αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο τους αμέσως επόμενους μήνες, οδήγησε την Activate Cyprus στη δύσκολη απόφαση της ματαίωσης του Cyprus Gran Fondo 2021, αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος UCI Gran Fondo World Series, ο οποίος θα διεξαγόταν με επίκεντρο την Πάφο, 23-25 Απριλίου.

Αρχικά η διοργάνωση είχε οριστεί για τον Μάρτιο, όμως στις αρχές του έτους η ημερομηνία διεξαγωγής μετατέθηκε κατά τέσσερις βδομάδες. Ο αγώνας είχε ματαιωθεί και το 2020 λόγω του COVID-19.

Σε μήνυμά του προς του διαγωνιζόμενους, ο διευθυντής της Activate Cyprus αναφέρει: «Παρότι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι χαμηλοί για την Κύπρο, εντούτοις, η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές χώρες δεν θα επιτρέψει σε πολλούς αθλητές να πετάξουν στην Κύπρο, αφού πολλές αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους και τον Απρίλιο. Υπό το φόβο να αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τον αγώνα λίγο πριν την εκκίνηση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να τον ματαιώσουμε από τώρα και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το 2022».

Το Skoda Cyprus Gran Fondo προσελκύει πέραν των 650 αθλητών και αθλητριών από περισσότερες από 30 χώρες, κυρίως όμως από Ρωσία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η αβεβαιότητα ως προς τις αεροπορικές συνδέσεις με τις πιο πάνω χώρες αλλά και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι κάτοικοι τους θα μπορούν να εισέλθουν στην Κύπρο τον Απρίλιο, αλλά και η αβεβαιότητα για το εάν οι συνθήκες στην Κύπρο θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης πριν το Πάσχα, ανάγκασαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν τον αγώνα.

Πληροφορίες για την πολιτική επιστροφής χρημάτων σε όσους δήλωσαν ήδη συμμετοχή στο www.activatecyprus.com.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ