aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑLimassol Swim Meet 2019: Έγινε πια παράδοση, μαζεύει την ελίτ

Limassol Swim Meet 2019: Έγινε πια παράδοση, μαζεύει την ελίτ

Διοργάνωση που έγινε θεσμός, που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει πόντους, εκτίμηση και αναγνώριση. Το διεθνές μίτινγκ Λεμεσού, φέτος με την επωνυμία, «Limassol Swim Meet 2019», βρίσκεται προ των πυλών και θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο και την Κυριακή (9 & 10 Νοεμβρίου) στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού, διοργάνωση που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης.

Αυτή θα είναι η 6η χρονιά που θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο μίτινγκ και στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού αισιοδοξούν πως θα έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία και οργανωτικά και αγωνιστικά με όσα προηγήθηκαν. Μάλιστα, οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν ολυμπιακά όρια, καθώς η διοργάνωση είναι εγκεκριμένη και μετρήσιμη από τη διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA).

Μετά την Άλσαμαρ, τον Κοροντίνσκι (παρεμπιπτόντως «βγήκαν» και οι δύο από την πισίνα, αλλά συνεχίζουν να είναι κοντά στο άθλημα), τους Μποβέλ, Γκολομέεφ, Βαζαίο, φέτος είναι η σειρά της Νόρας Δράκου να τιμήσει με την παρουσία της το διεθνές μίτινγκ Λεμεσού. Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού, με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα είναι η γκεστ σταρ των αγώνων. Μαζί με τη Δράκου θα πάρει μέρος ο Φώτης Κολλιόπουλος και ο Στέργιος Μάριος Μπιλάς του Εθνικού, ο Χρίστος Παπαδόπουλος του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Μουζάς του Άρη και άλλα δεκαεννιά «δελφίνια» (από τα 23 που θα πάρουν μέρος) από ελλαδικούς συλλόγους. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος φυσικά με αθλητές τους και εννιά Ναυτικοί Όμιλοι της Κύπρου.

Ο έφορος κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μας μίλησε για τη διεθνή διοργάνωση. «Αυτή είναι η 6η χρονιά που διοργανώνουμε το διεθνές μίτιγκ, σκοπός και στόχος μας είναι η διοργάνωση να καταστεί θεσμός και κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι, σε ό,τι αφορά το οργανωτικό, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι». Συνεχίζοντας, μας είπε ακόμα: «Αισιοδοξούμε πως θα τα πάμε το ίδιο καλά και φέτος, με τις προηγούμενες χρονιές, αφού έχουμε μεγάλη συμμετοχή, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τους Ναυτικούς Ομίλους στην Κύπρο».

Σε ό,τι αφορά την απουσία ονομάτων και συλλόγων από άλλες χώρες, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος μάς έδωσε την εξήγηση: «Βρισκόμαστε εν μέσω προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν του χρόνου στο Τόκιο και για τον λόγο αυτό πολλοί αθλητές, από τη Ρωσία και άλλες χώρες, δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία να σταματήσουν την προετοιμασία τους». Και κατέληξε ο παράγοντας του ομίλου της Λεμεσού: «Ακόμα κι έτσι πιστεύουμε πως οι αγώνες θα έχουν την ίδια όπως πάντα επιτυχία, με ψηλό και έντονο συναγωνισμό».

ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ

Ορίζοντάς της το Τόκιο 2020

Έχει στη βιτρίνα και φυσικά στην κατοχή της, ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια από Μεσογειακούς Αγώνες. Έχει ακόμα για «παράσημο» την παρουσία της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2015, στο Καζάν της Ρωσίας στα 50μ. ύπτιο (8η θέση), μια 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2016 (50μ. ύπτιο) και δυο παρουσίες σε ημιτελικούς (16η θέση) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Ο λόγος για τη μεγάλη ατραξιόν της διοργάνωσης, τη Νόρα Δράκου του Παναθηναϊκού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο και θα δώσει το παρών της στο διεθνές μίτιγκ της Λεμεσού, μαζί με άλλους 22 αθλητές από ελλαδικούς συλλόγους. Μαζί της και μερικά από τα νέα ονόματα και το μέλλον της ελλαδικής κολύμβησης, όπως είναι ο Στέργιος Μάριος Μπιλάς, ο Χρίστος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι που έστειλαν αθλητές τους στη διοργάνωση είναι: Παναθηναϊκός (1), Άρης Θεσσαλονίκης (1), Ν.Ο. Χανιών (15), Εθνικός Πειραιώς (2), Ν.Ο. Ωκεανός (1), ΠΑΟΚ (1) Deree Collage (2).

ΕΝΝΕΑ ΟΜΙΛΟΙ 115 ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Η διοργάνωση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τα δικά μας «δελφίνια» να μετρήσουν δυνάμεις με αθλητές πολύ ψηλού επιπέδου, αλλά και για να προετοιμαστούν και να διαπιστώσουν πού βρίσκονται ενόψει των επερχόμενων εσωτερικών και διεθνών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα, στους αγώνες θα πάρουν μέρος 115 αθλητές από εννέα Ναυτικούς Ομίλους (Αγλαντζιάς 8, ΑΠΟΕΛ 7, Αμμόχωστου 28, Κερύνειας 19, Λακατάμιας 3, Λάρνακας 3, Λεμεσού 23, Λευκωσίας 9 και Πάφου 15) και αναμένεται να υπάρξει συναγωνισμός τόσο για τις επιδόσεις, όσο και για τη διάκριση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (10:00): 100μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 400μ. μικτή, 100μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα, 400μ. ελεύθερο, 200μ. πρόσθιο, 200μ. πεταλούδα.

Κυριακή (10:00): 200μ. ελεύθερο, 100μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 200μ. μικτή, 50μ. ελεύθερο, 200μ. ύπτιο, 1500μ, 800μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ