aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Λεμέσια 2016»: Μοναδική αθλητική πανδαισία

«Λεμέσια 2016»: Μοναδική αθλητική πανδαισία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η παράδοση θα συνεχιστεί για άλλη μία χρονιά  και ο Δήμος Λεμεσού θα προσφέρει και πάλι μία μοναδική αθλητική πανδαισία, ίσως την καλύτερη διοργάνωση που προσφέρει στην Κύπρο μια τοπική αρχή.

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας της έναρξης των μοναδική αθλητική πανδαισία μοναδική αθλητική πανδαισία «Λεμεσίων 2016», ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, τόνισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, αποτελεί πραγματικά  μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι τα «Λεμέσια» κάθε χρόνο βελτιώνονται, μεγαλώνουν και αγκαλιάζονται από τον κόσμο.

Το μήνυμα των 17ων Λεμέσιων είναι «Ναι στον Αθλητισμό, στο Όραμα και στην Ελπίδα» και με τη φετινή διοργάνωση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, υιοθετεί τις αρχές και εναρμονίζεται με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας για ανάπτυξη προγραμμάτων άθλησης για καλλιέργεια του αθλητισμού και για συμπερίληψη της άσκησης στη καθημερινότητα των δημοτών.

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε και στην επέκταση του χρονικού πλαισίου των Λεμεσίων, κάτι που θεωρείται η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης. «Στόχος του Δήμου ανέφερε, είναι τα Λεμέσια να καταστούν ένα αθλητικό καλεντάρι, όπου όλα τα αθλήματα θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου». Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους, να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις των Λεμεσίων, λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Απόστολος Ψαράς τόνισε,  ότι τα Λεμέσια χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν, γιγαντώνονται και αγκαλιάζουν όλη την πόλη, αλλά και αγκαλιάζονται από αυτήν και τους ανθρώπους της.

«Φέτος ανέφερε ο κ. Ψαράς, θα έχουμε 20 μέρες αθλητικής δράσης ξεκινώντας από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ενώ στο πλαίσιο των Λεμεσίων θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου οι Διεθνείς αγώνες Fudokan καράτε – Do εφήβων και ανδρών, στο Λύκειο  Αγίας Φυλάξεως».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού υπογράμμισε, ότι όλες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία συμμετέχουν στα Λεμέσια με δικούς τους πόρους ή εξασφαλίζουν οι ίδιοι χορηγίες, ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος καλύπτει μέρος των εξόδων τους, με κονδύλι το οποίο όπως είπε, είναι μικρό σε σύγκριση με το μέγεθος των εκδηλώσεων.

Ο κ. Ψαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους χορηγούς και υποστηρικτές των Λεμεσίων ευχαριστώντας τους για τη στήριξή τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος τα Λεμέσια θα τιμήσει με την παρουσία του ο «Θρύλος» του Ελληνικού Μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος θα βραβευθεί από το Δήμο Λεμεσού για την μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό.

Στην τελετή βράβευσης Αρίστων Αθλητών, ο Δήμος Λεμεσού όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσει αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης, που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Αθλητές που ξεχώρισαν όπως ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Παύλος Κοντίδης, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο Μάριος Γεωργίου, η Καρολίνα Πελενδρίτου, ο Αντώνης Αρέστη και ο Γιώργος Κονιαράκης, θα τιμηθούν με ειδική βράβευση.

Στις βραβεύσεις των αθλητικών προτύπων θα τιμηθούν για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό οι Δήμος Διαμαντής, Άκης Αγιομαμμίτης, Χριστάκης Χριστοφόρου, Άννα Σωκράτους, Άνναμπελ Δρουσιώτου, Σταύρος Τριμπάκκιρος, Έλλη Ευαγγελίδου και Λάρης Φυλακτού. Εναρκτήρια εκδήλωση των Λεμεσίων 2016 θα είναι το ΜΤΝ Run in Colour που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 15:00. Μια διεθνής διοργάνωση, που περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού γεμάτα εμπειρία από χρώματα.

Η έναρξη θα δοθεί από το χώρο στάθμευσης εναερίου, ενώ με τη συμμετοχή του ο καθένας, ενισχύει το Ίδρυμα Ελπίδα, στηρίζοντας έτσι τα παιδιά με καρκίνο του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου. Κορωνίδα της αθλητικής διοργάνωσης αποτελεί ο 19ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10χλμ.

«Μάριος Αγαθαγγέλου» που φέτος συνδιοργανώνεται με το Μαραθώνιο Λεμεσού, το Σωματείο Περικλής Δημητρίου και το Dromea Racing. Τα θαλάσσια αθλήματα που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, θα προσφέρουν στο κοινό θεαματικούς αγώνες ιστιοπλοΐας, κανόε καγιάκ και το τουρνουά υδατοσφαίρισης. Οι αγώνες πυγμαχίας υπόσχονται στους λάτρεις του αθλήματος ένα ξεχωριστό τριήμερο γεμάτο δράση και θέαμα, με τη συμμετοχή αθλητών Ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες.

Έντονες συγκινήσεις στο στίβο θα προσφέρουν και φέτος Βετεράνοι αθλητές από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η Ημερίδα παρουσίασης αθλημάτων ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν αθλήματα όπως άρση βαρών, τοξοβολία, ποδηλασία, κωπηλασία και κολύμπι. Η μέρα άθλησης που φέτος ο Δήμος ανέθεσε την οργάνωσή της στο Machallekides Fitness & Dance υπόσχεται ένα τέλειο συνδυασμό διασκέδασης και γυμναστικής. Οι φίλοι του Fudokan karate –Do θα απολαύσουν συναρπαστικές αναμετρήσεις παίδων, εφήβων και ανδρών.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού, με ασφάλεια μέσα στην πόλη, στον καθιερωμένο και επιτυχημένο ποδηλατικό γύρο της Λεμεσού. Για τους φανατικούς λάτρεις της μπάλας μοναδικό θέαμα θα προσφέρουν τα αδέλφια Ρένος και Δήμος Χριστοδουλίδης, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν νέο ρεκόρ Γκίνες στην ανταλλαγή κεφαλιών, χωρίς να πέσει η μπάλα στο έδαφος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ