aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚυπριακή συμμετοχή στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Κυπριακή συμμετοχή στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας συμμετείχε στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (National Federation Conference – FISA) που διεξήχθη στο Λονδίνο στις 22 Νοεμβρίου 2019.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν:
• Οργανωτικά θέματα που αφορούν την κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020
• Προτάσεις αλλαγών κανονισμών της FISA
• Κογκρέσο 2020
• Θέματα πολιτικών ασφαλείας
• Νέα γενιά. Πως να προσεγγίσεις τους νέους με διαφάνεια, επιλογή και διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών.
• Αειφορία. Οι κωπηλάτες συμβάλουν στην αλλαγή του κλίματος και άλλα θέματα αειφορίας.

Ολοκληρώνοντας το Συνέδριο ο Πρόεδρος της FISA δήλωσε ότι ασχολούμαστε με ένα άθλημα που χρειάζεται 95% του χρόνου για προπόνηση και έχει μόνο 5% αγωνιστική δραστηριότητα. Ζήτησε περισσότερη συμμετοχή και διοργάνωση αγώνων από περισσότερες Εθνικές Ομοσπονδίες για τους αθλητές αλλά και για ανάδειξη του αθλήματος με θέματα πέρα από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ο πρόεδρος συμμετείχε και στην ετήσια συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Κοινοπολιτειακών Κρατών (Commonweatlh Rowing Association – CRA).

Στόχος της Ομοσπονδίας Κοινοπολιτειακών Κρατών τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη της Παράκτιας Κωπηλασίας. Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρθηκε και στη συνάντηση ότι η Κύπρος ως Μέλος της CRA είχε παρουσία το 2019 σε 3 Παγκόσμιες Διοργανώσεις. Παγκόσμιο κάτω των 23, Παγκόσμιο Εφήβων και Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου και σε δείπνο που προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν τα βραβεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας για το 2019. Παράλληλα με το συνέδριο διοργανώθηκε και το Παγκόσμιο Συνέδριο προπονητών (20-22 Νοεμβρίου) και άλλες συνεδριάσεις επιτροπών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Επίσης ο Πρόεδρος συναντήθηκε και συζήτησε διαφορά θέματα των Ομοσπονδιών Κύπρου και Ελλάδας με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δρ. Κωνσταντίνο Δίτσιο και τον Έφορο Υλικού Αθανάσιο Μητρούση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ