aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚυπριακές επιτυχίες στην… αποτυχημένη Ταραγόνα

Κυπριακές επιτυχίες στην… αποτυχημένη Ταραγόνα

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Η σημαία των Μεσογειακών Αγώνων βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στα χέρια της Αλγερίας, η οποία καλείται το 2021 να διοργανώσει για δεύτερη φορά μετά το 1975. Η Ταραγόνα αποχαιρέτησε τη 18η διοργάνωση με την τελετή λήξης, στην οποία σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας ήταν η Ολίβια Φωτοπούλου, που είχε δύο τέταρτες θέσεις (100μ., 4Χ100μ.). Η μία διοργάνωση διήρκεσε 10 ημέρες και φιλοξένησε πέραν των 4.500 ξένων συμμετεχόντων.

Η κυπριακή αποστολή κατάφερε για πρώτη φορά να φτάσει στα 4 χρυσά μετάλλια. Το σύνολο των 8 μεταλλίων (4-2-2) μάς κατέταξε στη 12η θέση ανάμεσα σε 26 χώρες. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά αθλήματα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια απαιτητική και υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Άλλοι την αξιοποίησαν και άλλοι όχι. Πρόσωπο της κυπριακής αθλητικής ομάδας ήταν ο Μάριος Γεωργίου.

Ο 20χρονος γυμναστής μας κατέκτησε τα μισά μετάλλια (2-1-1) στην εξαιρετική εμφάνισή του σε ένα τετραήμερο στην Ενόργανη Γυμναστική και μας. Η Ελένη Αρτυματά και ο Απόστολος Παρέλλης απέδειξαν το υπόβαθρό τους ως αθλητές, τον επαγγελματισμό τους και τη μαγκιά τους. Ο Παύλος Κοντίδης αδικήθηκε, αφού κάποιοι δεν τον ήθελαν χρυσό Μεσογειονίκη, όπως θα έπρεπε να ήταν.

Ωστόσο, το αργυρό μετάλλιο από Μεσογειακούς -όπως δήλωσε κι ο ίδιος- ήταν κάτι που έλειπε από τη συλλογή του. Για την Άντρη Χριστοφόρου το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία και για την ίδια και για την κυπριακή ποδηλασία, η οποία θα πρέπει να χτίσει σε αυτό.

Δυστυχώς, η Ταραγόνα ήταν απολύτως ανέτοιμη να φιλοξενήσει τους αγώνες. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των αθλητών και των δημοσιογράφων, χάος, μπάχαλο… Πέρασαν 2-3 μέρες μέχρις ότου συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες τους σε μέσα μεταφοράς. Επίσης οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να βρουν οδηγούς για τις ηγεσίες των ξένων αποστολών ή τους υπεύθυνους των αθλημάτων από τις διεθνείς ομοσπονδίες! Τους έδιναν όλους 1-2 αυτοκίνητα και αν μπορείς να οδηγήσεις καλώς, αλλιώς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ