aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚραυγή αγωνίας στον Active: «Εγκλωβισμένοι στην Ταϊλάνδη, να βρεθεί τρόπος...»

Κραυγή αγωνίας στον Active: «Εγκλωβισμένοι στην Ταϊλάνδη, να βρεθεί τρόπος…»

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της κατάστασης και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ειδικά αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στην Κύπρο. Μία τέτοια περίπτωση είναι και οι Κύπριοι αθλητές του Muay Thai που βρέθηκαν στην Ταϊλάνδη για αγώνες και έμειναν εγκλωβισμένοι, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Με κραυγή αγωνίας, και μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», ο Σίμος Γερασίμου (υπεύθυνος της αποστολής) καλεί τον ΚΟΑ να βοηθήσει την κατάσταση και να βρεθεί τρόπος για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Αρχικά ανέφερε: «Η αποστολή μας είναι 11 άτομα και ήρθαν ακόμη 8 για να μας δουν, άρα 19. Υπάρχουν ανήλικοι στην αποστολή μας και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Η πιο πρόσφατη πτήση που μπορούμε να βρούμε είναι η 8η Απριλίου και αυτή είναι αμφίβολη. Η προγραμματισμένη πτήση μας ήταν η 24 Μαρτίου. Όλοι ήρθαν εδώ και είχαν ένα προϋπολογισμό, με δικά τους έξοδα για να εκπροσωπήσουν την χώρας του σε παγκόσμιους αγώνες. Από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 8 Απριλίου βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού, δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Για το αν υπάρχει βοήθεια: «Μιλήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικό και μας είπαν να μιλήσουμε με τον Πρέσβη που είναι στην Ινδία. Αυτός μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

Για το χαρτί του Κορωνοϊού: «Για να κάνει κάποιος την εξέταση πρέπει να έχει συμπτώματα. Εδώ ζητούν 250 ευρώ για να γίνει η εξέταση, άρα θέλουμε 5000 ευρώ. Διαμονή, φαγητό, μεταφορές, έχουμε αυτά τα προβλήματα. Μέχρι τις 24 Μαρτίου έχουμε πληρωμένο το ξενοδοχείο μας αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει».

Εν τέλει υπογράμμισε: «Κάναμε προσπάθειες να μιλήσουμε με κόμματα και διάφορους βουλευτές αλλά οι προσπάθειες μας δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Είμαστε Κύπριοι και πρέπει να βρουν τρόπο να μας φέρουν πίσω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ