aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚοντίδης: «Δικαίωση, βάθρο μετά από σχεδόν τρία χρόνια»

Κοντίδης: «Δικαίωση, βάθρο μετά από σχεδόν τρία χρόνια»

«Ολοκληρώθηκε το ‘Wimbledon της Ιστιοπλοΐας’ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το χρυσό. Ήταν μια πολύ έντονη κούρσα μεταλλίων. Πρώτη φορά μπήκαμε οι πρώτες τέσσερις με τρεις βαθμούς διαφορά. Μεταξύ των τριών πρώτων, όποιος τερμάτιζε πρώτος έπαιρνε το χρυσό, ενώ από τον τέταρτο Hanson που αρκούσε να είμαι ακριβώς πίσω του για να τερματίσω μπροστά του, όπως ακριβώς έγινε: κέρδισε αυτός την κούρσα και εγώ πήρα το χρυσό ερχόμενος πίσω του» δήλωσε ο Παύλος Κοντίδης από το Hyeres, λίγο πριν φορέσει στο στήθος το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Laser. Κέρδισε για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο αγώνα και για τέταρτη το χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για την κούρσα μεταλλίων είπε πως «ήταν μια κούρσα με πολλά νεύρα και πολύ λίγο άνεμο. Άλλαζαν οι θέσεις συνεχώς. Από την αρχή ο Γερμανός έμεινε λίγο πίσω. Εγώ έπαιζα με τους Άγγλους. Το κλειδί της κούρσας ήταν το πρώτο πρίμα. Έκανα τη σωστή επιλογή και κατάφερα από τις θέσεις 5-6 να ανέβω στις θέσεις 1-2. Στα δεύτερα όρτσα παίξαμε αρκετό παιχνίδι με τους Άγγλους. Προσπαθούσα να μείνω μπροστά από τον Beckett και ο Hanson προσπαθούσε να με ρίξει πίσω τους. Στο τέλος κατάφερα να μείνω δεύτερος. Μπορούσα να τον περάσω στο τέλος αλλά δεν ρίσκαρα κάποια ποινή για pumping. Γενικώς δεν ήταν αυστηροί οι κριτές, θα μπορούσαν να έδιναν κάποιες ποινές αλλά δεν το έκαναν».

Μετά τις έξι πρώτες, προκριματικές ιστιοδρομίες ο Κοντίδης ήταν τρίτος γενικής έχοντας δύο πρώτες, δύο δεύτερης, μια τρίτη και μια δέκατη θέση. Μετά τις τέσσερις τελικές ιστιοδρομίες στον Χρυσό στόλο πέρασε πρώτος – ισόβαθμος με τον Buhl – έχοντας μια πέμπτη, δύο έβδομες και μια 17η θέση ενώ στην κούρσα μεταλλίων ήταν έβδομος.

«Όλη τη βδομάδα εδώ έκανα πολύ καλή ιστιοπλοΐα, είχα τις πιο σταθερές κούρσες. Στον αέρα ήμουν πολύ καλός. Μετά την έκτη θέση στη Μαγιόρκα είδα ότι ήθελα βελτίωση στη φυσική κατάσταση. Σε αυτό τον αγώνα φάνηκα πιο έτοιμος κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα» σχολιάζει ο κύπριος Ολυμπιονίκης που είναι Νο1 στην Παγκόσμια Κατάταξη των Laser και προσθέτει: «πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια για ν’ ανέβω ξανά στο βάθρο και αυτό δικαιώνει την προσπάθεια όλης της ομάδας στην οποία είμαι πολύ ευγνώμων. Είναι πολύ σημαντικό που το βάθρο έρχεται στο Hyeres, σε έναν ιστορικό αγώνα».

Σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν ο Κοντίδης λέει: «Στη συνέχεια έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το μεγάλο στόχος της χρονιάς. Στις 10 Μαΐου αναχωρώ από το Σπλιτ για το Μεξικό. Πάμε νωρίς, οι αγώνες ξεκινούν 24 Μαΐου. Πάμε να εγκλιματιστούμε να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο αυτό αγώνα».

Κλείνοντας δεν παραλείπει να μοιράσει ευχαριστίες: «θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τα ενθαρρυντικά μηνύματα όλη τη βδομάδα και όλους όσους έστειλαν συγχαρητήρια μετά από αυτή τη νίκη, αξιωματούχους της Πολιτείας και τον κόσμο και φυσικά τους χορηγούς μου, το διαχρονικό μου συνοδοιπόρο ΟΠΑΠ Κύπρου, την RCB Bank, το Λεβέντειο Ίδρυμα, την Πετρολίνα, την easyΒoat και το Stelios Foundation καθώς και τη VITA Construction».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ