aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚολύμπι: Τριάντα δύο χρόνια μετά (pic)

Κολύμπι: Τριάντα δύο χρόνια μετά (pic)

Χρειάστηκε να περιμένουν 32 χρόνια. Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια. Τελικά, φαίνεται άξιζε τον κόπο. Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, μετά την ολοκλήρωση του 42ου παγκυπρίου πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών, είναι ξανά πρωταθλητής κολύμβησης μετά την τελευταία φορά, το 1985.

Τόσα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν και πότε έβλεπε να πανηγυρίζει ο Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας και πότε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμόχωστου. Μάλιστα, η Λεμεσός κατάφερε και το εξής εκπληκτικό. Εκθρόνισε την Αμμόχωστο από τον θρόνο στον οποίο καθόταν μόνιμα για 18 συναπτά έτη! Λίγο το ‘χετε. Γι αυτό λέμε ότι τελικά ίσως και να άξιζε τον κόπο.

Οι πρωταθλητές κατέκτησαν τον τίτλο με χαρακτηριστική άνεση, αφού στην τελική κατάταξη βρέθηκαν στην κορυφή με 504 βαθμούς έναντι 384 του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου. Με πιο απλά λόγια 120 βαθμούς μπροστά από τον προσφυγικό όμιλο. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας με 191 βαθμούς, μόλις έξι βαθμούς περισσότερους από τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας.

Ο Μάρκος Καλοψιδιώτης για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος κολυμβητής των αγώνων με 777β. ΦΙΝΑ από το 50μ. πρόσθιο (28.73), που αποτελεί και ΝΠΕ. Στις γυναίκες καλύτερη αναδείχθηκε η Κάλια Αντωνίου (είχε πάρει τον τίτλο και πέρσι), με 716β. από την επίδοση που σημείωσε στα 100μ. ελεύθερο (58.18). Τα ρεκόρ είχαν και πάλι την τιμητική τους αφού σημειώθηκαν συνολικά 32 νέες παγκύπριες επιδόσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ