aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚολύμπι: Κύζα και Ιωαννίδης, επέστρεψαν φορτωμένοι εμπειρίες

Κολύμπι: Κύζα και Ιωαννίδης, επέστρεψαν φορτωμένοι εμπειρίες

Με την Ιταλία να τερματίζει πρώτη στην γενική κατάταξη της βαθμολογίας (σε σύνολο 21 χωρών), ολοκληρώθηκε στο Πιομπίνο της Ιταλίας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανοικτής θάλασσας.

Η Ουγγαρία πήρε την 2η θέση με 185 βαθμούς και η Ρωσία με 160 βαθμούς εξασφάλισε την 3η θέση.  Η Κύπρος τερμάτισε στη 18η θέση μπροστά από τις ομάδες της Σουηδίας, του Βελγίου και της Σλοβακίας.

Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους Νικόλα Ιωαννίδη και Ειρήνη Κύζα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.  Ο Νίκολας στα 7,5 χιλιόμετρα με επίδοση 1.40.12.7 τερμάτισε στην 22η θέση σε σύνολο 32 συμμετοχών, τρεις εκ των οποίων δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Η Ειρήνη στα 10 χιλιόμετρα, με επίδοση 2.29.35.4 τερμάτισε μεν στην τελευταία θέση, σημασία έχει όμως ότι σε ένα τόσο επίπονο και δύσκολο αγώνισμα, το οποίο διεξήχθη για αρκετή ώρα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να τερματίσει, ενώ τέσσερις αθλήτριες εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Και οι δύο αθλητές μας αποκόμισαν πολλές εμπειρίες από την πρώτη τους αυτή συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Το άθλημα της ανοικτής θάλασσας έχει μέλλον μέσα από το οποίο μπορούμε να αναδείξουμε αθλητές.

Τρανό παράδειγμα οι ελληνικές επιτυχίες και ιδιαίτερα η πρόσφατη με το αργυρό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Επόμενη διοργάνωση είναι ο διεθνής μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας που θα διεξαχθεί στην Λάρνακα στις 8-9 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ