aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚολύμπι: Κόντρα στους καλύτερους του κόσμου

Κολύμπι: Κόντρα στους καλύτερους του κόσμου

Στο πιο μεγάλο ραντεβού του υγρού στίβου, το 17ο  Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, το οποίο άρχισε, στη Βουδαπέστη, από τις 14 του μήνα (με τους αγώνες των καταδύσεων, της συγχρονισμένης, ανοικτής θάλασσας και υδατοσφαίρισης), με την κολύμβηση να παίρνει σειρά, συμμετέχει και η Κύπρος με τέσσερις αθλητές.

Οι Κάλια Αντωνίου, Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα, Θωμάς Τσιοπανής και Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (ο οποίος θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή, αργότερα αφού αυτές τις μέρες βρίσκεται στις Μπαχάμες και τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες νέων), θα μας εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση και συνοδό, προπονητή, τον Σταύρο Μιχαηλίδη.

Ο βετεράνος πρωταθλητής μας, ήταν ο πρώτος αθλητής που μας εκπροσώπησε στη διοργάνωση το 1994 στη Ρώμη και από τότε ακολούθησαν άλλες δέκα συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Καλύτερη μας παρουσία το 2011, στη Σαγκάη με την Άννα Στυλιανού και την Αναστασία Χριστοφόρου, όπου κατέλαβαν την 21η θέση στα 400μ. ελεύθερο και την 22η θέση στα 50μ. πρόσθιο, αντίστοιχα. Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος 2200 αθλητές από 180 χώρες (από όλα τα αθλήματα) κι αυτό τα λέει όλα ως προς το βαθμό δυσκολίας των αθλητών μας.

Πρώτος στη μάχη για τη διάκριση θα πέσει ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής την ερχόμενη Κυριακή (23/7) στα 400μ. ελεύθερο, ενώ την Τρίτη (25/7) θα πάρει μέρος στα 800μ. ελεύθερο.  Την Τετάρτη (26/7) έχουμε δύο παρουσίες. Ο Θωμάς Τσιοπανής στα 200μ. μικτή ατομική και η Κάλια Αντωνίου στα 50μ. ύπτιο.  Στις 27 και 28 του μήνα η Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα αγωνίζεται στα 200μ. πρόσθιο και 50μ. πεταλούδα αντίστοιχα.

Η επόμενη συμμετοχή μας στις 29/7 με την συμμετοχή της Κάλια Αντωνίου στα 50μ. ελεύθερο, ενώ η παρουσία μας θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του Θωμά Τσιοπανή στα 400μ. μικτή την Κυριακή 30 Ιουλίου. Με την ομάδα ταξίδευσε ψες για την Βουδαπέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Αλέξανδρος Χριστοφόρου ο οποίος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο συνέδριο της FINA το οποίο θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα είναι και εκλογικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ